Romania Curată

Ghingheș, candidatul de 23 de ani la Primăria Bacău: Despre tinerii liberali și ce înseamnă să fii ipocrit

”După 12 ani în care n-ai făcut nimic pentru bicicliștii din oraș, să vii acum călare pe o șa și să te pozezi, alături de tinerii de la partid, pe un obiectiv eșuat, încă nedeschis publicului, asta înseamnă să fii ipocrit! Ca falsul să fie și mai sonor, multe dintre bicicletele TNL-iștilor erau împrumutate”, scrie pe blogul său Cristian Ghingheș, candidatul independent de 23 de ani la Primăria Bacău despre una din acțiunile electorale ale fostului viceprimar al orașului, Dragoș Luchian.

”La PNL Bacău, ipocrizia atinge cote maxime în această perioadă electorală. Dragoș Luchian, fost viceprimar în cel de-al doilea mandat al lui Stavarache și actual candidat liberal la Primăria Bacău, și-a convocat tinerii de la partid care nu pun întrebări, 15 la număr, la o plimbare privată cu bicicleta pe Insula de Agrement.

Asta după ce weekendul trecut, când am organizat Prima pedalare a primăverii, pe canalele interne ale liberalilor circula vestea cum că Luchian va veni la marș. Între timp, acesta s-a răzgândit, probabil din teama de a nu fi luat la împins vagoane de bicicliștii din Bacă care de ani de zile cer piste și parcări pentru biciclete.

Iată că Dragoș Luchian fuge de cetățeni și alege să se plimbe cu bicicleta pe un șantier care este închis publicului, alături de câțiva membri PNL despre care încă nu-mi dau seama dacă cred în el, dar care sunt sigur că nu cunosc multe elemente pe care trebuiau să le audă din gura candidatului lor. Precum:

  • Proiectul de modernizare a Insulei de Agrement, cu care Dragoș Luchian se laudă astăzi, a avut multe greșeli de proiectare și a ajuns la constructor pe bucățele. Au zis-o toamna trecută cei de pe șantier, când am fost acolo să văd stadiul lucrărilor. Esta e cauza principală a întârzierii cu peste 100 de zile a lucrărilor.
  • Din cauza acestor întârzieri, la 31 decembrie 2015 am pierdut finanțarea europeană, drept pentru care restul lucrărilor trebuie terminate până la vară din bani de la bugetul local. Cum în bugetul pe 2016 (pe care l-am analizat aici) nu au fost prevăzute fonduri pentru finalizarea Insulei de Agrement, municipalitatea a făcut un credit de, țineți-vă bine, 34 de milioane de lei. Vă reamintesc că dacă Insula de Agrement nu e gata până pe 30 iunie, suntem obligați să returnăm inclusiv fondurile europene decontate până la sfârșitul anului trecut.
  • Cât despre pistele pentru biciclete, în 2011, când Dragoș Luchian era viceprimar, Primăria a propus și Consiliul Local a votat un proiect de 700.000 de euro pentru realizarea de piste pentru biciclete pe străzile Calea Republicii, strada Mărășești, Bulevardul 9 Mai, Bulevardul Ștefan cel Mare și Calea Moldovei. Ce s-a întâmplat cu acel proiect, domnule fost viceprimar, actualmente senator și candidat?

După 12 ani în care n-ai făcut nimic pentru bicicliștii din oraș, să vii acum călare pe o șa și să te pozezi, alături de tinerii de la partid, pe un obiectiv eșuat, încă nedeschis publicului, asta înseamnă să fii ipocrit! Ca falsul să fie și mai sonor, multe dintre bicicletele TNL-iștilor erau împrumutate.

P.S.: Dacă mă duc azi la insulă, mă lasă și pe mine să intru și să mă plimb cu bicicleta? Sau trebuie să fiu musai de la PNL și să mă aflu în campanie electorală?”

Acest articol a fost preluat de pe blogul kristofer.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *