Romania Curată

Gabriel Oprea a dat declarații la Parchet. Procurorii l-au chemat în calitate de martor în dosarul polițistului mort în timp ce îi deschidea drumul

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost audiat astăzi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. el a fost chemat ca martor în dosarul polițistului decedat și care făcea parte din coloana oficială a lui Oprea.

Gabriel Oprea a stat în biroul procurorilor mai bine de o oră, timp în care a dat declarații, el fiind ultimul dintre cei chemați la audieri și care s-au aflat în coloană.

„Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituție a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus față de ceilalți miniștri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineața până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Ori de câte ori voi fi chemat la Parchet, voi declara. Am trimis toate documentele. Și vreau să știți că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legea”, a spus vicepremierul Oprea, după ce a ieșit din Parchet.

Potrivit aceloraşi surse judiciare, anchetatorii de la Parchetul Bucureşti au primit de la MAI comunicarea privind traseul coloanei lui Oprea şi cine era în maşina vicepremierului. Oprea ar fi plecat de undeva de pe strada Jandarmeriei din Băneasa. Pe Jandarmeriei de află Inspectoratul de jandarmi, dar şi cartierul rezidenţial Stejarii Country Club. În zonă se află şi un sediu al SRI. Însă deocamdată nu este foarte clar de unde exact a plecat vicepremierul. El s-ar fi deplasat pe ruta Piaţa Presei Libere, Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Piaţa Victoriei – Bulevardul Uranus şi strada Ştirbei Vodă unde are locuinţa. Potrivit comunicării MAI, în maşina vicepremierului se aflau Gabi Oprea, şoferul şi aghiotantul de la SPP.

Cum a murit poliţistul

Bogdan Gigină mergea în fața autoturismului în care se afla vicepremierul și, totodată, ministrul de Interne Gabriel Oprea pe traseul Băneasa – Piaţa Presei Libere, Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Piaţa Victoriei – Bulevardul Uranus – strada Ştirbei Vodă, conform documentelor trimise de MAI la Parchet.

Surse judiciare susțin că, pe strada Știrbei Vodă, poliţistul aflat în deschiderea coloanei lui Oprea a intrat cu motocicleta în prima groapă a șantierului de pe stradă, vehiculul a rămas acolo avariat, iar Bogdan Gigina a fost propulsat câţiva metri şi a căzut pe carosabil. S-a lovit cu mandibula şi maxilarul de asfalt. Moartea a fost instantanee.

Procurorii au audiat până acum cei cei poliţişti din coloana lui Gabi Oprea, printre care şi naşul motociclistului decedat. Au fost audiaţi muncitorii de la firma de gaze. Procurorii au dispus şi două expertize privind starea motocicletei şi dinamica producerii accidentului.

Parchetul a deschis dosar penal privind ucidere din culpă chiar în seara accidentului pe 20 octombrie. A doua zi, groapa unde a căzut poliţistul a fost astupată cu acordul procurorului care făcuse deja cercetarea la faţa locului.

Cele 1.500 de urgențe din acest an ale lui Gabriel Oprea

Conform Digi24.ro, Gabriel Oprea a avut nu mai puțin de 1.500 de urgențe în acest an în care a folosit coloana oficială și escorta poliției!

Un calcul simplu ne arată că ministrul Gabriel Oprea a avut, în medie, cinci misiuni urgente pe zi de la începutul lunii ianuarie și până acum, chiar dacă ținem cont că timp de 35 de zile a fost prim-ministru interimar, funcție pentru care ar fi avut drept la coloană oficială.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *