Adrian Popescu

Frauda de 4 milioane euro cu terenuri in Baneasa

Procurorii DNA au descoperit o frauda de aproape 4 milioane de euro, prin vanzarea unor terenuri in zona Baneasa din Capitala. Maria Ruxandra Stegaru, administrator la SC Sqrw Development SRL si asociat la SC Fondamento Forte SRL si SC Patagonia Invest SRL, a fost trimisa in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in urma carora a prejudiciat statul cu suma totala de 15.632.173 lei (echivalentul a aproximativ 3.859.795 euro), reprezentand impozit pe profit si TVA.

Potrivit anchetatorilor, Maria Ruxandra Stegaru a simulat o operatiune de vanzare, de la SC SQRW Development SRL catre celelalte doua firme, a 67 de terenuri in suprafata totala de 43,24 ha amplasate in zona Baneasa la un pret subevaluat de trei ori.

In continuare, pentru ca beneficiarul real sa devina proprietarul terenurilor, inculpata a vandut partile sociale ale firmelor care achizitionasera terenurile catre aceasta firma cu pretul real al terenurilor si nu la valoarea actiunilor cedate.

In cursul anilor 2005-2007, Ruxandra Maria Stegaru a efectuat un numar de 34 de tranzactii imobiliare reprezentand vanzarea unor terenuri intravilane, vanzarile repetate fiind efectuate in calitate de persoana fizica in scopul de a nu achita TVA in cuantum de 1.005.546 lei (aproximativ 288.122 euro), se arata in comunicat.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila in dosarul penal cu suma de 16.823.946 lei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *