Cristian Florin Franț

Frăţia permiselor în Teleorman. Un procuror şef şi șeful de la Rutieră din Teleorman au format o adevărată reţea de restituiri de permise

Procurorul Ovidiu Toma și șeful Poliției Rutiere Teleorman, Dănuț Dobre, au fost reținuți de procurorii anticorupție într-un dosar ce privește obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

Procurorul Ovidiu Toma este suspectat că ar fi clasat un dosar pentru ca, în schimb, un nepot al său să obțină permisul de conducere.

Solicitarea de clasare a dosarului ar fi fost făcută de comisarul Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Teleorman. Conform acelorași surse, după ce Ovidiu Toma a dat soluția de clasare a dosarului, comisarul Dobre a intervenit pe lângă un agent de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Teleorman, pentru ca acesta să-l declare admis la proba practică pe nepotul procurorului. Respectivul candidat a susținut examenul și a obținut permisul de conducere categoria B în luna septembrie a acestui an.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în anul 2015. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei” a transmis DNA cu privire la această acţiune.

Procuror cu avere şi acționar firme!

Procurorul Ovidiu Carmen Toma are o avere serioasă, în pofida faptului că poza într-un om cinstit şi cu pată pe infractori. El are trei apartamente în Alexandria şi unul în capitală, două autoturisme, active financiare de peste 10.000 de euro şi 1.500 de dolari. Mai mult, el are acţiuni la o firmă (SC Germino SA), dar şi la SIF Oltenia. Soţia lucrează la Primăria Alexandria şi are un venit de aproape zece ori mai mic decât al soţului, care câştigă peste 100.000 de lei anual.

În anul 2012 presa locală îl prezenta ca un vajnic luptător anticorupţie după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman şi DGA Teleorman a reuşit să destructureze o reţea de falsificatori de fişe medicale pentru permise auto, reţea al cărei „lider” era chiar portarul Spitalului din Alexandria.

Caz similar la Argeș

Un caz mult mai grav de reţea de acordări ilegale de permise a fost destructurată de către procurorii anticorupţie la Piteşi, chiar şi fostul primar al Sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone, descoperindu-se că şi-a luat ilegal permisul aici.

Fostul șef al Serviciului Permise Argeș, comisar șef Gheorghe Codrut Vlasceanu, a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureș la 14 ani de închisoare și șase ani interzicerea unor drepturi, în dosarul permiselor ilegale. Alte 27 de persoane au suferit condămnari, printre care Voinea Vasile, comisar șef în cadrul serviciului (11 ani și 8 luni) și Zidaru Daniel, subcomisar de poliție, condamnat la 11 ani și 4 luni de închisoare.

Judecătorul Mihaela Crețu a anulat prin această sentință peste 50 de permise de conducere auto emise de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Argeș. Printre ele şi permisul lui Cristian Popescu Piedone.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Frăţia permiselor în Teleorman. Un procuror şef şi șeful de la Rutieră din Teleorman au format o adevărată reţea de restituiri de permise

  1. Nelu Stiuca

    Aceasta situatie relatata din jud TR se regaseste in toate judetele tarii si in capitala. Situatia de acest gen scapa de sub control cand una din multele parti participante la comiterea nelegiuirilor este nemultumita de % cuvenit si atuntci TOATA POVESTEA se da publicitatii. Ro din 1990 nu mai are nici o institutie sau autoritate statala care sa fie organizata si sa functioneze NORMAL.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *