Romania Curată

Franța are președinte: Emmanuel Macron (VIDEO)

Emmanuel Macron, candidatul de centru pro-european, a câștigat alegerile din Franța cu peste 65% din voturi în fața candidatei extremei drepte, Marine Le Pen, care a amenințat că va scoate Franța din Uniunea Eoropeană.

La numai 39 de ani, Macron va deveni cel mai tânăr  președinte din istoria Franței.

Observatorii atrag atenția că Marine Le Pen a obținut mult mai puține voturi decât așteptau sociologii,care estimau că aceasta va strânge în jur de 40% din opțiunile electoratului.

Le Pen și-a recunoscut deja înfrângerea și a declarat că va deveni șefa Opoziției fata de Macron în perspectiva alegerilor parlamentare din luna iunie.

Acest tur de scrutin a fost marcat de absenteism în Franța, peste 25% din francezi lipsind de la urne.

Urmăriți aici discursul lui Emmanuel Macron în care muțumește alegătorilor francezi și le promite că va garanta unitatea națiunii în mandatul său de cinci ani:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Franța are președinte: Emmanuel Macron (VIDEO)

 1. Acid

  25 % e absenteism ? Atunci, la noi, 50 % în mod repetat ce-i ? Catalepsie ? Colaps ? (Nemaivorbind că unele babe tot cu Iliescu votează.)
  Comparația cu Cioloș e cam … Macron era supranumit „Mozart al finanțelor” când era în guvern. Pe când Cioloș a fost paravanul (îmi pare rău pentru el) în spatele căruia au crezut că-și continuă mânăriile gașca pedelistă care l-a propulsat în politică. Macron e o forță, are discurs inflamant, pe când Cioloș are discurs de șef de secție de jandarmi din Ardeal.
  Ca de la baghetă + camembert + vin la mămăligă rece + slană + pălincă. Una e un complot (dac-o fi) făcut la marea artă, alta e o băsire balcanică șmecheroasă.
  Nici Soros nu scoate din joben iepurași identici (asta pentru putiniștii de orientare dragno-cleptomanică) :)))

  Reply
 2. Dumitru Drinceanu

  In afara faptului ca este prea insistent in multumiri, totul pare in regula,mul acestuia, deocamdata. Deciziile imediat viitoare vor fi insa importante: alegerea, calitatile si atasemntul premierului, programul acestuia, construirea opozitiei si coabitarea cu aceasta – din nefericire, opozitia va apartine d.nei M. Le Pen… Cartile au fost aruncate si democratia, continuitatea au punctat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *