Adrian Popescu

Fostul primar din Ramnicu Valcea, eliberat conditionat din inchisoare

Magistratii Tribunalului Mehedinti au decis, miercuri, ca fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau sa fie eliberat conditionat din inchisoare, pentru buna purtare. Condamnat in ianuarie 2010 la trei ani si jumatate pentru coruptie, Mircia Gutau a executat doar 851 de zile de inchisoare, din care in 159 a facut munca in penitenciar. Decizia este definitiva.

Fostul primar al municipiului Ramnicu Valcea Mircia Gutau si fostul sau adjunct, Nicolae Dicu au fost acuzati de procurorii anticoruptie ca, in perioada aprilie – iulie 2006, ar fi pretins 50.000 de euro, de la Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.

Nicolae Dicu a fost prins in flagrant delict de procurorii DNA in 6 iulie 2006, cand Popescu ii dadea 25.000 de euro, iar Mircia Gutau a fost arestat cinci zile mai tarziu. Cei doi au fost eliberati, in 10 noiembrie 2006, de magistratii Curtii de Apel din Alba Iulia si au fost condamnati definitiv abia in ianuarie 2010.

Mircia Gutau a fost presedintele PDL Valcea, iar in iunie 2008 a fost ales din primul tur pentru un al doilea mandat de primar, cu 72 la suta din sufragii.

In 15 februarie 2010, Mircia Gutau, care se afla la Penitenciarul Colibasi, a fost declarat, in sedinta extraordinara a Consiliului Municipal Ramnicu Valcea, cetatean de onoare al orasului, cu 14 voturi „pentru” si sapte abtineri.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *