Romania Curată

Fostul președinte al CCIR, Mihai Vlasov, condamnat la doi ani de închisoare

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat, vineri, definitiv, la doi ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat că a promis unui deputat că-l va angaja la Curtea de Arbitraj în schimbul susținerii unui proiect de lege. În primă instanță Vlasov fusese achitat.

Printre inițiatorii proiectului respectiv au fost și nume grele ale politicii, precum președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, președintele PNL, Alina Gorghiu, fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, dar și deputații Mircea Grosaru, Aurel Vainer, Klarik Laslo-Attila și Attila Marko, însă niciunul dintre ei nu a fost condamnat în acest dosar.

„Admite apelul formulat de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr.61/F din 04 aprilie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală. Desfiinţează, în totalitate, sentinţa penală menţionată şi, rejudecând: În baza art. 255 alin. 1 Cod penal din 1969 cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi art. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Mihail Vlasov la pedeapsa de 2 ani închisoare. În temeiul art. 71 Cod penal din 1969 interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi lit. b Cod penal din 1969 ca pedeapsă accesorie. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Mihail Vlasov împotriva aceleiaşi sentinţe”, se arată în sentința Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, citată de Mediafax.

Vlasov a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 15 iunie 2015, sub acuzația că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”. Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care CCIR să preia Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), potrivit rechizitoriului.

În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail i-a promis deputatului respectiv că îl va numi în funcţia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *