Romania Curată

Fostul ministru Costoiu, suspect de conflict de interese în calitate de rector al Universității Politehnice București

Fostul ministru delegat pentru Cercetare Mihnea Costoiu se află într-o situație care ar putea fi interpretată drept conflict de interese, scrie România Liberă. Costoiu candidează acum pentru al doilea mandat de rector al Universității Politehnice București, fiind singurul candidat pentru această funcție. Primul mandat a fost în perioada 2012-2016, când, între 2012 și 2014, a ocupat și funcția de ministru delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică în Guvernul Ponta.

În această perioadă, Costoiu a câștigat bani de la Universitatea București atât ca rector, cât și în calitate de cadru didactic asociat. Acesta a primit aprobarea să predea seminarul și cursul de “Ingineria proiectelor individuale”, (din anul 2011 până în prezent, potrivit propriului CV – pe care l-a depus pe siteul Univeristății Politehnice, în vederea concursului pentru poziția de rector) în urma unei evaluări făcute de o Comisie formată din subordonați ai săi din cadrul Universității. Asta, deși o hotărâre de guvern din 2011 privind “Metodologia-Cadru de Concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior” prevede foarte clar că: “nu pot fi implicate în procedura de concurs persoane care sunt angajate în aceeași instituție cu un candidat care deține o funcție de conducere și sunt subordonate ierarhic candidatului”.

Totuși, angajarea temporară a cadrului didactic asociat Mihnea Costoiu a fost aprobată prin decizia Rectorului Universității Politehnica din București. Adică, tot de către Mihnea Costoiu. De altfel, acesta admite în declarațiile de avere pe care le-a dat în calitate de ministru al Învățământului în 2013 că a câștigat 190.000 de lei, respectiv 215.000 de lei din “activitate de management și implementare, activitate didactică” în cadrul UPB. Activitatea de management se referă, cel mai probabil, la poziția de rector a domnului Costoiu, iar a doua la cea de cadru didactic asociat.

Având în vedere că evaluarea lui Mihnea Costoiu s-a făcut de către colegi și subalterni în anii în care a deținut atât funcția de rector, cât și cea de cadru didactic asociat, corectitudinea acesteia poate fi pusă sub semnul întrebării.

Citește mai multe pe acest subiect pe România Liberă.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Fostul ministru Costoiu, suspect de conflict de interese în calitate de rector al Universității Politehnice București

  1. POPESCU

    Domnul Mihnea Costoiu are titlul de doctor in stiinte?
    Daca nu cum poate sa predea seminarul și cursul de “Ingineria proiectelor individuale”?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *