Romania Curată

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel Bucureşti.

Inițial acesta primise o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare, într-un dosar în care era acuzat de luare de mită în vederea obținerii unei autorizaţii de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarketuri. Decizia a fost contestată atât de inculpat, cât și de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citește și: Consilierul lui Oprescu, prins cu 25.000 de euro mită pentru intervenții la primarul Capitalei. Firma Kaufland, prinsă în afacere, semnătura lui Oprescu apare pe documente

Solomon Wigler a fost ARESTAT. “Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?” Consilierul se folosea de numele lui Oprescu ca să ia mită

Wigler a fost arestat preventiv în 4 iunie 2015, dar în 9 noiembrie, Tribunalul Bucureşti a decis să fie plasat în arest la domiciliu, măsura fiind prelungită ulterior.

solomon

Solomon Wigler

Dosarul în care Solomon Wigler a fost condamnat este desprins din cel în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, tot pentru trafic de influenţă, respectiv pentru că ar fi luat 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

În primul dosar, în care este acuzat tot de trafic de influenţă, Solomon Wigler a fost condamnat, pe 19 noiembrie 2015, de Tribunalul Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat în 19 noiembrie 2015 cel de-al doilea dosar al lui Solomon Wigler, a început judecarea cauzei în 10 decembrie şi a pronunţat sentinţa după o lună, respectiv în 14 ianuarie 2016.

A fost prins în flagrant

Solomon Wigler a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a cerut 230.000 euro mită de la un om de afaceri, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă consilierii generali din Capitală, în vederea aprobării construirii a două supermarketuri.

Astfel, Wigler a promis că va interveni pe lângă consilierii din CGMB în vederea adoptării unei hotărâri de Consiliu General în şedinţa din 28 aprilie 2015, privind acceptarea unei donaţii de teren către Municipalitate, necesare realizării soluţiei tehnice a accesului auto la un supermarket care urma să se construiască în zona bulevardului 1 Mai.

De asemenea, Wigler a acceptat să intervină pe lângă consilierii generali în vederea adoptării unui proiect de hotărâre privind aprobarea PUZ-ului pentru construirea unui supermarket din şoseaua Alexandriei.

Mita a fost negociată atât în sediul Primăriei Capitalei, dar şi într-un parc din Bucureşti.

Pe 3 iunie, el a fost surprins în flagrant de procurori în timp ce primea o tranşă de 25.000 euro de la omul de afaceri.

Citește și: Cum încearcă Solomon Wigler să iasă din arest: soţia mea nu are bani nici de pâine! Plus doi consilieri generali denunţaţi la DNA


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Fostul consilier al lui Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare

  1. puiu ana

    au slutit orasul cu tot felul de cladiri din sticla sau supermarketuri dupa bunul lor plac si iau doar 4 ani? mi se pare ca este mult prea putin.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *