Romania Curată

Fondatorul trupei Paraziţii, acuzat de trafic de influenţă. DNA vrea să îl trimită în arest

Fondatorul trupei Paraziţii, omul de afaceri Alexandru Frâncu, a fost prins de poliţişti după ce ar fi primit 6.000 de euro ca să facă trafic de influenţă la mai mulţi funcţionari din Ministerul Culturii. Banii erau pentru avizarea necesară unei autorizaţii de construcţii.

Procurorii Parchetului Capitalei au solicitat vineri judecătorilor de la Tribunalul București arestarea preventivă a lui Alexandru Frâncu, acuzat de trafic de influență pe lângă funcționari din cadrul Direcției de Cultură Patrimoniu Cultural și Culte a Ministerului Culturii. În același dosar, procurorii cer arestarea lui Petre Obrescof, complicele lui Alexandru Frâncu.

Angajaţi ai Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii sunt bănuiţi că au luat mită sume de până la 10.000 de euro, ca să acorde avize de construcție pentru clădiri de patrimoniu.

Alexandru Frâncu le-a spus anchetatorilor că a solicitat un aviz de construcție, dar i s-au cerut 10.000 de euro. Intermediatorul șpăgii ar fi fost chiar Alexandru Frâncu, care l-ar fi convins pe denunțător să facă rost de banii în schimbul cărora urma să primească avizul de construcție.

La mijlocul anilor 1990, Frâncu a înfiinţat alături de Cheloo trupa Paraziţii.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Fondatorul trupei Paraziţii, acuzat de trafic de influenţă. DNA vrea să îl trimită în arest

  1. florin

    Lenea, răutatea şi trufia or să meargă-n lume şi-or să cuprindă minţi neştiutoare, prea nevinovate şi prea slabe, incă, să le stea-mpotrivă

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *