Adrian Popescu

Firea se teme că va fi linșată de ONG-uri „fasciste” finanțate de Soros și USR (VIDEO)

Gabriela Firea acuză ONG-urile care au încercat joi să participe la ședința Consiliului General al Municipiului București că sunt „finanțate de Soros”, au apucături „fasciste” și că doreau „probabil” să o linșeze.

Firea a susținut, într-o intervenție telefonica la Antena 3, ca vinovate pentru incidente sunt „trei ONG-uri finanțate de Soros” care au încercat sa „provoace violente”.”Când am văzut ambuscada, eu m-am ridicat si am vrut sa ma retrag, iar tot acest grup violent si agresiv se îndrepta spre mine. Deci, eu eram cea vizata. Se dorea probabil linșarea primarului general, dar au fost împiedicați sa ajungă in proximitatea mea. Îmi pun întrebarea: mai pot sa vin la serviciu sau trebuie sa umblu cu SPP, bodyguarzi sa ma apere de trei ONG-uri finanțate de George Soros? (…)”, a spus Firea, citata pe site-ul televiziunii de știri.Intrebată la daca se gandeste sa isi ia un SPP-ist pentru a-i asigura protectia, primarul Bucurestiului a raspuns: „Probabil ca nu stiu, la un moment dat orice om rezonabil ar face si acest lucru”, in conditiile in care oamenii care au incercat sa participe la sedinta „erau foarte violenti”.”Se indreptau spre mine, va rog sa va imaginati ce s-ar fi putut intampla”, a continuat aceasta.Firea a mai acuzat ca cele trei ONG-uri „s-au transformat in miscari cu apucaturi fasciste” si ca, in conditiile in care detine certificat ORNISS, va solicita informatii legate de aceste incidente.Gabriela Firea a mai spus ca incidentele de joi au legatura cu faptul ca nu doreste sa scoata la vanzare RADET-ul.O altă televiziune, o altă variantă: ONG-uri apropiate de USR

La Digi 24, pe de altă parte, Gabriela Firea a afirmat că de fapt cei care au provocat scandalul sunt membri ai unor ONG-uri apropiate de USR: „Dintr-o dată s-a auzit un zgomot în spatele sălii și am aflat și noi ce se întâmplă: era vorba despre 20 de așa-ziși cetățeni, erau de fapt niște ONG-uri care sunt în relații de colaborare și prietenie cu reprezentanții USR, care doreau să intre în ședință”, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat că cei 20 nu erau înscriși pe liste, iar sala era plină și pe locurile rezervate publicului erau deja 30 de bucureșteni și 10 directori din Primărie care aveau de prezentat proiecte.

Cetățenii acuză că PSD ocupă locurile pentru public din sala de ședințe cu funcționari ai Primăriei

Aproximativ 20 de cetățeni și reprezentanți ai unor asociații au intrat, joi, la ședința de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au așteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul, informează Agerpres.

Unul dintre cetățenii care au intrat în sala de ședințe le-a explicat jurnaliștilor că a respectat legea formulând o cerere pentru a participa la ședința Consiliului General al Municipiului București. În opinia sa, accesul la ședință trebuia să-i fie permis.

„Imediat după ce ordinea de zi a fost făcută publică, am depus o cerere pentru a participa la această ședință, ca orice cetățean. În urmă cu două zile am mai depus o cerere, după ce am verificat în amănunt ce conținea ordinea de zi, solicitând să iau cuvântul pentru a aduce niște amendamente la proiectul privind rastelele pentru biciclete. Am venit aici, la ora 11,45, erau deja aproximativ patru persoane cărora li s-a spus că nu li se permite accesul în sală. Nu s-a justificat în vreun fel. Am întrebat dacă pot să intru și mi s-a spus că nu există nicio listă, dar că locurile sunt ocupate”, a declarat reprezentantul Asociației OPTAR, Marian Ivan.

El a adăugat că reprezentanții Poliției Locale de la intrarea în Primărie nu aveau nicio listă de acces.

Cetățenii mai spun că majoritatea PSD din CGMB ocupă sistematic locurile rezervate publicului din sala de ședințe cu funcționari ai Primăriei la ședințele importante, precum cea de astăzi.

Urmăriți imagini cu „atacul” cetățenilor din ONG-urile „finanțate de Soros”, difuzate de o televiziune de știri:

 

Catalin Drulă, parlamentar USR: Democrație marca PSD, de data asta la Primăria Bucureștiului.

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a afirmat pe Facebook că cetățenii obișnuiți nu sunt lăsați să participe la ședințele Consiliului General.

„Democrația e batjocorită și călcată în picioare de Gabriela Firea și de gașca ei de la primărie care stă în mod ostentativ pe locurile rezervate cetățenilor pentru a nu le permite accesul în sală.

Firea și badigarzii ei violenți nu se pot obișnui cu ideea participării cetățenești, a dezbaterii, nu pot tolera că există Opoziție reală în Consiliu din partea USR.

PSD n-are nicio limită, nicio urmă de reflex democratic, așa cum arată și stenogramele de la OUG 13. De aceea trebuie să le rezistăm împreună”, a scris Drulă pe Facebook.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Firea se teme că va fi linșată de ONG-uri „fasciste” finanțate de Soros și USR (VIDEO)

 1. MIB

  Accesul la sedinte este pentru cetatenii validati de Firea&Co, nu pentru vietati al caror statut de cetateni este, in opinia marionetei PSD de la primarie, indoielnic. Nu stiu ce consilieri de imagine are, nici in ce directive citesc acestia in limba maternal, dar e buna gaselnita cu „linsajul”. E si o idee excelenta. Azi-maine ii vedem pe preaiubitii alesi escortati de bodyguarzi ca verii lor, oligarhii rusi.

  Reply
 2. Taxe MICI

  Ar fi interesant sa aflam ce „diferente / similitudini” vede D-na Mungiu intre firea – udrea – e vizibil ca sint din acelasi aluat…
  Daca aceste individe au si votanti, e trist, noi ceilalti n-avem incotro, asta a fatat natia asta, astia-s „politicienii ce-i avem, feministele pot fi fericite (si) cu a. marin, raduleasca, vasileasca….

  Reply
 3. Stefan Bragarea

  Era vorba de linșare! Dacă ar fi fost vorba de viol, alta ar fi fost atitudinea dnei primar!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *