Romania Curată

Firea nu renunță la decizia de a interzice sportul pe bulevardul Kiseleff și le răspunde arogant contestatarilor

Scandalul se amplifică în ceea ce privește decizia primarului general al Capitalei Gabriela Firea de a interzice manifestările sportive pe bulevardul Kiseleff. În timp ce tot mai mulți oameni îi cer Gabrielei Firea să renunțe la măsură, aceasta reacționează arogant afirmând că ”s-a educat într-o familie de sportivi” și că nu primește lecții de la o firmă care „se încăpățânează să țină cinci persoane” pe această stradă „blocând sute de mii de oameni”.

„Sunt un om care s-a educat, s-a format 20 de ani într-o familie de sportivi. Fostul meu soț, Dumnezeu să-l odihnească, antrenor de atletism, profesor de sport, Răzvan Firea a pregătit talente în acest domeniu. Mama sa, Elena Firea, profesor, antrenor cunoscut de toată lumea sportivă. Fostul meu socru, Victor Firea — campion. Așa că cred că nu trebuie să primesc lecții de la o firmă privată care se încăpățânează să țină cinci persoane care să joace ceva pe Kiseleff blocând sute de mii de oameni care merg poate chiar la activități sportive”, a spus Firea, la Palatul Parlamentului, în cadrul forumului ”Sportul — disciplină cheie pentru dezvoltarea personală”.

Ea a susținut că organizatorii, dacă doresc să promoveze sportul, nu ar trebui să se prevaleze de un anumit spațiu, ci să găsească soluții.

„Am devenit o persoană ‘controversată’ în București din punct de vedere al susținerii activității sportive pe bulevardul Kiseleff. (…) Când militezi pentru o activitate sportivă, găsești soluții pentru a desfășura acea activitate și nu te prevalezi doar de un spațiu sau altul. Dacă, în schimb, în spatele activității sportive sunt interese comerciale, intrăm într-o altă zonă”, a mai spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a precizat că face aceste declarații pentru că are „un of” și „au durut-o” acuzațiile că nu ar susține sportul, întrucât, a adăugat ea, l-a îndrăgit dintotdeauna și a crescut într-o familie de sportivi.

În opinia sa, se poate face sport „în condiții extraordinare” în parcuri, spații verzi, curțile școlilor și liceelor, dar și în alte locuri.

„Le-am identificat și le-am oferit acestui organizator, care consider că nu e interesat de sport pentru că ar fi preluat una dintre locațiile oferite gratuit de către municipalitate. A dorit neapărat să aibă bannere cu sponsori pe bulevardul Kiseleff, ceea ce este o afacere care nu are legătură cu activitatea sportivă”, a susținut Firea.

Primarul Bucureștiului a adăugat că organizatorii evenimentului „mai mult de business decât sportiv” nu au respectat contractul semnat cu autoritățile locale și că persoana sa este, de fapt, „ținta unei campanii de presă plătită cu bani grei”.

„Această societate comercială nu și-a respectat termenii contractuali la care s-a angajat în ceea ce privește protocolul semnat cu Primăria Capitalei. În acest document (…) organizatorii s-au angajat să vină în acest spațiu 5.000 de sportivi amatori într-un weekend care să facă sport pe Kiseleff. Nu au fost decât maximum câteva zeci de persoane. S-au angajat să pună la dispoziție 500 de supraveghetori. Au fost câteva persoane din partea societății comerciale, nici nu s-a pus problema de 500. S-au angajat să nu se consume băuturi alcoolice. S-a băut bere. În contract se spune că minorii trebuie să fie însoțiți de părinți sau să aibă acordul scris al acestora. Nu s-a întâmplat acest lucru”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Firea nu renunță la decizia de a interzice sportul pe bulevardul Kiseleff și le răspunde arogant contestatarilor

 1. Miruna Schuerch

  Doamna Firea-si pierde firea a n oara!
  Nu descinderi di soț si familia sa de sportivi!
  Nici Einstein nu a avut copii Cu premiul Nobel!
  Aroganta nu-i o forma de inteligenta, ci slăbiciunea acesteia!
  Miruna

  Reply
 2. Vlad

  Se poate face sport in curtile scolilor si liceelor??? Ne ia de prosti??? Toate curtile astea sunt zavorate, de inteles in timpul saptamanii, jignitor in weekenduri. Nimeni nu poate intra acolo, nici macar pe terenurile in aer liber. Nu zic ca ar trebui neaparat acces gratis la salile de sport… dar nici la celelalte??? Desi daca ma gandesc mai bine, de ce sa nu pot intra intr-o sala de sport?? E platita de la buget, in lipsa de alte spatii ar trebui toate sa fie publice… Sigur o sa se degradeze mai repede, dar tot de la buget ar putea fi renovate periodic. Oricum, nu, nu se poate face sport nicaieri in orasul asta!!! Nu exista baze gratis nicaieri… nici macar o penibila pista de alergare. La Lia Manoliu sunt vreo 2 ore deschise publicului, in rest e contra cost…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *