Romania Curată

Final de telenovelă: Gabriel Oprea a ajuns astăzi la DNA, unde a fost pus oficial sub urmărire penală pentru ucidere din culpă. Generalul invocă ”demnitatea”

După refuzul Senatului de a răspunde pozitiv solicitării DNA, după proteste de stradă, după demisia fostului ministru de Interne și după ce președintele Klaus Iohannis a aprobat cererea procurorilor, Gabriel Oprea a fost pus astăzi (luni), oficial, sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

„La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

Anchetatorii susţin că „au fost desemnaţi lucrători care aveau atribuţii exclusive de însoţire a ministrului, într-o structură permanentă care presupunea asigurarea concomitentă a 3 poliţişti pentru fiecare post (două schimburi şi o rezervă). Lucrătorii erau permanent la dispoziţia ministrului, aşteptând-l după fiecare deplasare în imediata apropiere a destinaţiei”.

„Nu se grăbea nimeni, în urma cercetărilor, și viteza mea, și a mașinii de Poliție, era sub 60 de kilometri pe oră. Încă o dată, cer iertare familiei, știu ce înseamnă să ai un deces în familie. Încerc să trec prin această tragedie cu demnitate. Este foarte greu”

Gabriel Oprea, la ieşirea de la DNA, după comunicarea punerii sub urmărire penală


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *