Romania Curată

EXCEPȚIONAL/ România renaște: sute de voluntari, zeci de mii de puieți plantați, păduri noi la Arpașu, Moara Vlăsiei și Mioveni (Galerie FOTO)

Zeci de mii de puieți de copaci au fost plantați, cu ajutorul a sute de voluntari, și la sfârșitul săptămânii trecute, în România. Acțiunile cele mai ample au avut loc la Arpașu de Jos (în județul Sibiu), la Moara Vlăsiei (Ilfov) și Mioveni (Argeș), unde, practic, au fost puse bazele unor noi păduri. La Arpașu de Sus mobilizarea a fost realizată de comunitatea ”Cu verdele-n SUS”, iar la Moara Vlăsiei și Mioveni de comunitatea ”Plantează în România”.

”Dragi copacitrioţi,

sperăm că vă încearcă acelaşi sentiment minunat pe care îl simţim şi noi: astăzi, împreună, într-o mare familie de 450 de voluntari, am plantat aproape 10.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin! Felicitări tuturor!

Am fost mai mulţi decât am plănuit, cu multă voie bună şi drag faţă de natură – iar vremea a fost perfectă, se pare că cineva acolo sus e iubitor de copaci. Vă mulţumim în primul rând vouă, participanţilor, aţi făcut o treabă extraordinară! Le mulţumim de asemenea tuturor partenerilor, sponsorilor şi prietenilor Cu verdele-n SUS, fără voi nu am fi reuşit!

Vă asigurăm că toţi copăceii neplantaţi (câteva sute) îşi vor găsi casă în natură, acolo unde le este locul. Vor fi plantaţi în cel mai scurt timp, cu ajutorul personalului de la Ocolul Silvic.”

mesaj de pe pagina ”Cu verdele-n SUS”

***

”Cea mai așteptată și amplă plantare din primăvara asta, împădurirea faină de la Moara Vlăsiei! Adevărul e că cei 300 de participanți au fost nu doar entuziasmați, ci și foarte harnici. 10.000 de puieți de stejar, frasin și corcoduș au prins astăzi rădăcini la Moara Vlăsiei. Am văzut astăzi pe șantier copii de câțiva anișori și vârstnici ce au plantat cu spor, cuprinși de miresmele primăverii. Totodată, la Snagov, s-au distribuit astăzi 1.000 de puieți!

Mii de mulțumiri tuturor participanților, reprezentanților de la ocolul silvic – doamna Liliana Badea, pădurarilor și direcției silvice București.

Mulțumiri cu totul speciale coordonatorului de echipă Dacul Mailo și celor de la WandeRo, care au făcut filmări cu drona pe care le veți putea privi pe pagină în zilele ce urmează! (…)

Și gata cu șantierele în primăvara asta. În schimb, de luni începem să intrăm în școli, să ne ocupăm de educarea celor mici și la sfârșit de aprilie invităm brașovenii la ecologizare. Detalii în curând”

Mesaj de pe pagina ”Plantăm în România”.

***

Plantări la Arpașu de Jos/ Foto: Cornel Moșneag & Cristian Bisca/ Cu verdele-n SUS – mai multe imagini aici (click)

arpasu 1 arpasu 2 arpasu 3 arpasu 4 arpasu 5 arpasu 6 arpasu 7 arpasu 8 arpasu 9 arpasu 10 arpasu 11 arpasu 12 arpasu 14 arpasu 15 arpasu 16 arpasu 17 arpasu 18 arpasu 19

Plantări la Moara Vlăsiei/ Foto: Plantăm în România – mai multe imagini aici (click)

moara 1 moara 2 moara 3 moara 4 moara 5 moara 6 moara 7 moara 8 moara 9 moara 10 moara 11 moara 12 moara 14 moara 15 moara 16 moara 17 moara 18 moara 19

Plantări la Mioveni/ Foto: Eparhia Argeșului – mai multe imagini aici (click)

mioveni 1 mioveni 2 mioveni 3 mioveni 4 mioveni 5 mioveni 6


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “EXCEPȚIONAL/ România renaște: sute de voluntari, zeci de mii de puieți plantați, păduri noi la Arpașu, Moara Vlăsiei și Mioveni (Galerie FOTO)

  • Marius

   Atat timp cat respiram aerul nu conteaza al cui este terenul, prefer sa fie plantati pe terenul cuiva ca acesti copac produc oxigen indiferent de proprietar.

   Reply
 1. Ellias

  Ce conteaza terenul? Ozonul creat prin fotosinteza, ajuta tuturor. Ce intrebare. Si daca vezi pozele, sunt majoritatea pe marginile drumurilor de munte, etc.

  Reply
 2. Rafael

  Ce nu facem noi pentru firmele de exploatare a lemnului…. Au sprijinit cu ceva eceste firme ceae expoateaza masa lemnoasa? Ar trebui sa nu se permita nici unei firme sa exploateze mai mult material lemnos decat asigura prin regenerare. Ce se planteaza prin voluntari sa ramana ca zona interzisa pentru a fii exploatata in viitor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *