Romania Curată

EVENIMENT SAR – Raportul de diagnostic al transportului judeţean din Călăraşi

La doi ani după ce o elevă a pierit făcând naveta între şcoală şi casă cu autostopul, transportul judeţean din România se află încă într-o stare de haos. Pasagerii resimt primii repetatele schimbări legislative, subfinanţarea şi lipsa de reglementări clare.

De aceea, experții Societății Academice din România, în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, și-au unit forțele pentru realizarea primei evaluări comprehensive a serviciilor de transport public de la nivelul județului Călărași. Rezultatele evaluării, precum şi propunerile pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor de transport vor fi prezentate în evenimentul Transportul pentru cetățeni, dincolo de autostrăzi. Evenimentul va avea loc miercuri, 16 iunie a.c., începând cu ora 16:00 prin intermediul platformei Zoom și va fi transmis în direct pe pagina Societății Academice din România şi România Curată. Vă puteți înscrie la eveniment folosind acest link: https://us02web.zoom.us/j/82618413029.

Transportul public este şi o cauză şi o reflexie a bunăstării dintr-o comunitate. Este un mecanism amplu, viu şi dinamic şi un domeniu cu o funcţie economico-socială de bază. La nivel naţional, aproximativ 430 de mii de elevi fac naveta zilnic pentru a ajunge la școală, însă legislația care le asigură gratuitate este în aer. Alături de ei sunt sute de mii de oameni care depind de transportul judeţean ca să ajungă în fiecare zi la timp la muncă.

În judeţul Călăraşi, peste două treimi dintre cei care folosesc transportul judeţean se deplasează la şcoala sau la muncă, însă experienţa lor, de cele mai multe ori, lasă de dorit. Din acest motiv, vom lansa în dezbatere problema transportului județean pentru elevi, prezentând autorităților propuneri pentru îmbunătățirea situației actuale.

Scopul principal pentru care se utilizează transportul în comun în judeţul Călăraşi

 

 

La eveniment vor participa, în calitate de keynote speakers:

– Secretarul de stat al Ministerului Educației, dl. Radu Szekely;

– Reprezentant Ministerul Transporturilor (TBC);

– Reprezentanţi ai Consiliului Județean Călărași, dna. Dorina Drăghici şi dl. Marius Eugen Fulga;

– Viceprimarul municipiului Bacău, dl. Cristian Ghingheș;

– Autorul raportului Diagnostic al Transportului Judeţean din Călăraşi, dl. Stelian Ţârulescu.

Moderator va fi dl. Andrei Macsut din partea SAR.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *