Romania Curată

Euronews: Există premisele unei revoluţii, poate o „toamnă română”. Ce a scris presa străină despre evenimentele din ultimele două seri

„Revolta rece a românilor împotriva corupţiei”, titrează postul de televiziune Euronews, care menţionează premisele unei revoluţii, poate o „toamnă română”. Pentru prima dată, românii s-au decis să meargă până la capăt, astfel că mişcarea de contestare ia amploare, iar efectul reţelelor de socializare este unul amplificator.

Victor Ponta a devenit cel mai tânăr premier al României în 2012, generând speranţe că ţara nu va mai fi considerată una dintre cele mai corupte din Uniunea Europeană, relatează Euronews, care adaugă că oamenii au fost rapid dezamăgiţi.

Cel puţin 30.000 de persoane au continuat să protesteze la Bucureşti, în pofida demisiei premierului Victor Ponta, cerând alegeri anticipate şi reforme politice, notează la rândul său postul de televiziune britanic BBC.

Ponta, care a fost trimis în judecată pentru acuzaţii de corupţie, şi-a exprimat speranţa că demisia Guvernului său va „satisface oamenii care au ieşit în stradă”. Însă miercuri seara, protestatarii au ieşit din nou în Piaţa Universităţii, dar şi în alte oraşe din ţară, precum Cluj, Timişoara şi Constanţa.

Numărul protestatarilor a fost chiar mai mare miercuri decât cu o zi în urmă, în pofida faptului că Guvernul Ponta şi-a dat demisia, menţionează de asemenea postul german Deutsche Welle.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *