Romania Curată

EURONEWS. Dezastrul din pădurile României. Europarlamentarii au venit să vadă distrugerile cu ochii lor (VIDEO)

”În România încă se taie lemn din zone Natura 2000 fără să respecte regulile impuse de Uniunea Europeană. Munții Făgăraș sunt printre cei mai afectați de tăierile ilegale chiar dacă sunt protejați. Pe hârtie raportările către Comisia Europeană sunt bune, dar realitatea în teren este cu totul alta”, se arată într-un amplu reportaj realizat de Euronews, într-un moment în care membri ai Comisiei de Mediu din Parlamentul European (PE) s-au aflat în România.

Jurnaliștii Euronews au mers pe urmele uneia dintre cele mai mari tăieri ilegale din țara noastră, din Munții Făgăraș. În urma investigațiilor jurnalistice și ale activiștilor de mediu, pentru acest dezastru s-au deschis mai multe dosare penale, însă doar unul dintre acestea s-a încheiat cu sentințe definitive. Chiar și în cel cu final ”cu executare”, Ioan Andrei, zis ”Brânză”, șeful Clanului Brânză, a fost condamnat pentru evaziune fiscală, infracțiunea de tăieri ilegale fiind prescrisă.

Potrivit Euronews, europarlamentarii care au vizitat România vor sfătui Comisia Europeană să vină în țară și să vadă ce se întâmplă în teren, în condițiile în care țara noastră se află în infringement din cauza tăierilor ilegale. ”Vom insista la Comisia Europeană și sper că această deplasare ne va ajuta să avem o majoritate în Parlament. Să putem să mergem la Comisie și să spunem: ”ajutați-l pe ministru”, ”insistați că trebuie să ajutăm”. Trebuie să îndeplinim toți pașii pentru această procedură de infringement pentru a putea merge la următorul pas”, a declarat Anna Deparnay, europarlamentar în Comisia de Mediu.

Reportajul integral, aici și pe Youtube:


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *