Romania Curată

Erdogan la CNN despre autorii loviturii de stat: ”De ce să-i țin, să le dau de mâncare, dacă poporul vrea să fie uciși?”

Într-un interviu acordat aseară la CNN, președintele Turciei a făcut declarații șocante, incompatibile cu statutul de lider al unei țări democratice, referitoare la reintroducerea pedepsei cu moartea. Recep Erdogan spune că poporul dorește ca ”teroriștii”, adică autorii loviturii de stat, să fie uciși.

„Oamenii din stradă au formulat această cerere (…) Oamenii sunt de părere că acești teroriști trebuie uciși… De ce să-i țin și să le dau de mâncare în închisori în anii care vor urma, asta spun oamenii?”, a declarat Erdogan.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în Turcia în urmă cu mai mult de un deceniu. De altfel, această pedeapsă este interzisă pe teritoriul Uniunii Europene, iar până nu demult Turcia era una din candidatele la statutul de membru UE.

Erdogan a mai declarat la CNN că, în acest moment, se fac formalitățile pentru extrădarea liderului religios musulman Fethullah Gulen din Statele Unite. Autoritățile turce l-au acuzat pe aceasta că ar fi în spatele loviturii de stat, dar nu au prezentat publicului nici o dovadă în acest sens.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Erdogan la CNN despre autorii loviturii de stat: ”De ce să-i țin, să le dau de mâncare, dacă poporul vrea să fie uciși?”

 1. georgedefalciu

  VINA ESTE INTODEAUNA A CELUI CARE CONDUCE O NATIUNE.
  IGNORAREA REALITATI, IGNORAREA CAUZELOR APARITIEI CONTRADICTIILOR INTRE PARTI SI MAI ALES GRUPURI DE PARTI DINTR-UN INTREG .
  ERDOGAN ESTE VINOVAT FINDCA A CONDUS TURCIA CU REA CREDINTA GENERAND CONTRADICTIE PANA LA URA.
  CAND SE REVOLTA UNU MAI TREACA MEARGA ,DAR CAND ESTE VORBA DE UN GRUP ,MAI ALES DIN CORPUL DE ARMATA A TURCIEI , VINOVAT NU POATE FI DECAT ERDOGAN .

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *