Romania Curată

Erdogan continuă epurările în presă: mandate de arestare pentru 47 de foști jurnaliști și manageri

Autorităţile din Turcia au emis mandate de reţinere pentru 47 de foşti jurnalişti şi manageri ai publicaţiei Zaman, care ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, aceasta fiind o nouă măsură de acest fel care vizează presa turcă în ultima săptămână, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Agenţia de ştiri turcă Anadolu, citată de Reuters, a anunţat că cel puţin un jurnalist de la Zaman, fostul editorialist Sahin Alpay, a fost reţinut miercuri. Zaman, o publicaţie care se speculează că ar fi avut legături cu mişcarea religioasă a clericului Gulen, a fost închisă de guvern în luna martie.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile au emis mandate de arestare pentru alţi 42 de jurnalişti, dintre care 16 au fost deja reţinuţi.

Arestarea mai multor zeci de jurnalişti şi epurarea sistemului administrativ şi militar ridică semne de întrebare privind declanşarea unei adevărate vânători de vrăjitoare în urma loviturii de stat care s-a soldat cu aproximativ 290 de decese.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, mai scrie Mediafax.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *