Romania Curată

Emilia Șercan după ce a fost atacată pentru articolul despre Kovesi: ”Când am scris de Oprea, Tobă, Licu nimeni nu s-a îndoit”

Jurnalista Emilia Șercan a publicat pe contul personal de Facebook un text în care spune că a fost ținta unor ”acuzații detestabile” după ce a scris un articol pe site-ul PressOne despre teza de doctorat a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. ”De la femeia curajoasă, care scria despre mafia plagiatelor, m-am trezit că sunt unealta infractorilor”, scrie Emilia Șercan.

”Dupa ce saptamana trecuta am publicat textul in care am aratat care sunt elementele care nu stau in picioare in apararea folosita in 2012 de Laura Codruta Kovesi in fata acuzatiilor de plagiat, m-am trezit in fata celor mai detestabile acuze posibile venite din cele mai diverse zone, de la prieteni reali si virtuali, de la cunoscuti si mai ales de la necunoscuti. De la femeia curajoasa, care scrie despre mafia plagiatelor, m-am trezit ca sunt unealta infractorilor care duc un razboi personal cu sefa DNA.

Oameni care nu ma cunosc, care nu-mi cunosc activitatea profesionala, care nu cunosc valorile la care ma raportez, si-au luat libertatea de a-mi cere socoteala pentru “indrazneala” de a fi scris despre un subiect de interes public. Nu stiam ca un ziarist trebuie sa dea explicatii sau sa se justifice pentru subiectele pe care le abordeaza, la fel cum nu stiu, de exemplu, ca un procuror trebuie sa dea socoteala publica pentru anchetele facute bine sau prost, sau un judecator trebuie sa explice de ce a dat un verdict si nu altul.

Cand am scris despre Oprea, Toba, Negoita, Ontanu, Licu, Stanisoara nimeni nu s-a indoit ca eu am facut respectivele analize. Cand am facut dezvaluirile despre Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale, burdusita de oameni din serviciie secrete, de la Maior la Hellvig, nimeni nu mi-a cerut socoteala pentru dezvaluirile facute. Cand am scris despre fabricile de plagiate de la Academia Nationala de Informatii a SRI, de la Universitatea Nationala de Aparare a MApN sau de la Academia de Politie, nimeni nu mi-a reprosat ca ma iau de Sistem”, scrie jurnalista.

Citește aici toată postarea Emiliei Șercan.

Site-ul PressOne a publicat în urmă cu o săptămâna un articol care încearcă să lămurească acuzațiile de plagiat aduse Laurei Codruța Kovesi în cazul tezei de doctorat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Emilia Șercan după ce a fost atacată pentru articolul despre Kovesi: ”Când am scris de Oprea, Tobă, Licu nimeni nu s-a îndoit”

  1. NC

    Probabil că acesta este efectul popularității de care se bucură șefa DNA (în comparație cu reprezentanții clasei politice divulgați de dna Șercan).
    Pe de altă parte acesta este prețul notorietății pe Internet: pe lângă ”like”-uri și ”share” te mai poți alege și cu critici de la cei care nu îți împărtășesc opiniile. Totuși, cred că asta nu reprezintă un impediment serios în activitatea unui jurnalist de anchetă.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *