Adrian Popescu

Emilia Șercan despre cum câțiva rectori plănuiesc desființarea CNATDCU

Revoltați că nu au avut niciun control asupra procesului de numire a noului CNATDCU, o parte din rectorii de universități au cerut în mod deschis, în interiorul Consiliului Național al Rectorilor (CNR), desființarea CNATDCU, anunță Emilia Șercan într-un articol scris astăzi pe PressOne.

Un prim pas a fost deja făcut. Luni dupa-amiază, Biroul Permanent al CNR a decis în cvasiunanimitate organizarea unor referendumuri în universități astfel încât cadrele didactice să decidă cine ar trebui să acorde titlurile de doctor: universitățile sau CNATDCU.

Ideea desființării CNATDCU a fost lansată Mihnea Costoiu de la Universitatea Politehnică din București, singurul rector din România care nu are doctorat: a încercat să facă unul la Academia SRI, însă a fost exmatriculat acum doi ani.

Printre susținătorii ideii se numără rectorul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, universitatea care nu are școală doctorală, sau Liviu Pop, cel care a încercat să obțină un titlul de doctor la Academia de Poliție în baza unei teze plagiate. Lista întreagă a rectorilor care susțin ideea se găsește în text.

Model sovietic, structură comunistă, poliția plagiatelor sunt doar câteva dintre calificativele folosite de unii rectori, în timpul discuțiilor, pentru a justifica de ce CNATDCU trebuie desființat.

Care să fie miza? Cumva, oare, faptul că noul CNATDCU, pe care unii rectorii îl vor acum desființat, urmează să analizeze sesizări de plagiat ale unor persoane publice influente printre care se numără Bogdan Licu (procuror general adjunct), Bogdan Despescu (secretar de stat în Ministerul de Interne) și Mihai Tudose (fost premier, actual europarlamentar PSD)?

Sau poate că pe acești rectori și pe „academicienii” din spatele lor îi deranjează mai ales componența comisiei de științe politice, studii de securitate științe militare, informații și ordine publică a noului CNATDCU.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Emilia Șercan despre cum câțiva rectori plănuiesc desființarea CNATDCU

 1. LapSus

  Mi se pare normal de moment ce fostul si actualul RECTOR al universitatii din iashi nu e printre ei!

  Reply
 2. G.

  Ca să ai apă limpede pe un râu, nu-i nevoie de un baraj serios, ci de grijă, de la izvor începând.
  Poți să ai cei mai atenți cerberi la CNATDCU, dacă școlile României de toate nivelurile sunt pline de analfabeți funcțional ÎN CANCELARII, CONSILII PROFESORALE și SENATE, care transmit ce știu ei mai bine copiilor !!!
  Ce dracu’ vreți să rezolvați cu CNATDCU, numai cu CNATDCU? Este ca și când casa scărilor unui bloc cu 10 etaje ar fi inundată prin spargerea țevilor de canalizare până la etajul 9, iar voi, din vârful piramidei, aveți grijă să nu se întâmple catastrofa la ultimul etaj. Cred c-aveți un fel de anosmie la miasmele din mediu.
  ARACIS, CNATDCU, UEFISCDI sunt locuri de refugiu pentru indivizi, locuri de securizare a statutului în sistemul de învățământ. Pentru copilul dornic de-a învăța, cu oarece speranțe în lumea de mâine, care merge cu dosarul sub braț la înscriere la facultate, CNATDCU nu face absolut nimic, partidele nu fac absolut nimic, ministerul e autist etc. etc. etc. Sau, mă rog, fac, direct și indirect, în sensul invers dorințelor și năzuințelor copilului.

  Reply
 3. CMC

  La mine in departament, fostul rector si-a exprimat bucuria ca nu am ajuns presedintele comisiei din care facem parte. Eu nici nu macar stiam ca am fost selectat.
  Se va incerca taraganarea aplicarii noilor standarde, cu complicitatea oamenilor rectorilor din Ministerul Educatiei.
  Prin intermediul ministerului s-au infiltrat in comisii si indivizi anti-reforma, a caror viatza se bazeaza pe smecherii.
  N-ar fi rau ca d-na Sercan sa analizeze si modul in care smecheri din Ministerul Educatiei fac jocurile in Academiile care depind de minister. De exemplu cea de Stiinte Tehnice.
  Ca s a vedeti cum merg relatiile pe holurile Ministerului.

  Reply
 4. Florin

  „Prin intermediul ministerului s-au infiltrat in comisii si indivizi anti-reforma, a caror viatza se bazeaza pe smecherii.”

  Indivizii anti-reforma sa fie impuscati, dragi tovarasi! Iar acest organism cretin, complet inutil si unic in lume, numit CNATDCU, sa modifice non-stop standardele minimale pana cand nu le mai indeplinesc nici laureatii Nobel! Ca asta inseamna „reforma” in Romania, distrugerea intregului invatamant, pentru ca studentii sa fie „exportati” catre universiatatile vestice, care au nevoie de sange proaspat si de platitori de taxe.
  Mizeria asta numita CNATDCU ar trebui desfiintata urgent, iar fiecare universitate sa-si gestioneze procesul de acordare a titlurilor si diplomelor. Ca peste tot in lumea civilizata si normala la cap.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *