Adrian Popescu

Emil Boc mai face o incercare de a controla o mare companie de stat Andreea Paul Vass a fost numita in comisia de privatizare a societatii Hidroelectrica

Dupa ce si-a pus consilierul personal, Victor Verera, la conducerea Transelectrica, demisionar dupa doar patru zile, premierul Emil Boc mai face o incercare sa controleze marea privatizare convenita cu FMI. Andreea Paul Vass, consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului, a fost numita membru in Comisia de coordonare a procesului de privatizare a Societatii Hidroelectrica. Decizia a fost semnata de premierul Emil Boc si publicata marti in Monitorul Oficial.

Hidroelectrica face parte din grupul de companii de stat ce vor fi privatizate, in urma unui acord convenit cu FMI. Compania este unul dintre cei mai mari producatori de energie din Romania, iar cine o va controla va putea sa fixeze preturile pe piata interna.

Toate guvernele care s-au perindat la conducerea tarii au fost acuzate ca au folosit Hidroelectrica pentru a imbogati firmele unor „baieti destepti din energie”, prin incheierea unor contracte la preturi mult sub pretul pietei.

Potrivit Hotararii 38/2012, in vederea implementarii strategiei de privatizare a Hidroelectrica, se constituie o comisie pentru coordonarea procesului de privatizare, precum si o comisie de pregatire si monitorizare a procesului de privatizare, formate din membri titulari si supleanti si secretariate tehnice aferente acestora.

Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare este condusa de ministrul Economiei, Ion Ariton, iar din aceasta mai fac parte ministrul Finantelor Publice, trei secretari de stat, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, dar si directorul general al Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale „Hidroelectrica” – SA Bucuresti.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Emil Boc mai face o incercare de a controla o mare companie de stat Andreea Paul Vass a fost numita in comisia de privatizare a societatii Hidroelectrica

 1. Ciudat

  Dar Boc nu are cum sa controleze Hidro prin numirea lui Vass in comisia de monitorizare a privatizarii, unde mai sunt inca doi ministri. Adica prin ministrii nu ar putea controla? Doar prin consilier? E o aberatie, ceva nu e in regula in prezentarea asta. Vanzarea e pe bursa, adica ea mai transparenta forma posibila.

  Reply
 2. ELECTRICIANUL

  NO ca poporul roman este in ultima faza a descompunirii sale. Care sunt considerentele de eficienta economica pentru care se impune scoaterea la vanzare a S.C. Hidroelectrica S.A. Hotararea 38/2012 nu mentioneaza nici o justificare de eficienta. Din ce studiu rezulta necesitatea vanzarii Hidroelectrica, cred ca ministrul industriilor nici nu stie despre ce e vorba?!? PENTRU A FACE ACEASTA OPERATIUNE DE VANZARE SOLICITAM REFERENDUM deoarece este un obiectiv strategic ce tine de siguranta nationala. NU MAI LASAM POLITICIENI IRESPONSABILI SA-SI BATA JOC DE VIITORUL POPORULUI ROMAN.

  Reply
 3. CAMATARUL

  La elaborarea H.G. 38/2012 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale nu sunt respectate prevederile Legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative,in sensul ca nu se cunosc public Nota de fundamentare si nici Motivarea necesitatii elaborarii acestui act normativ. De asemanea H.G. in cauza nu a fost supusa dezbaterii publice nerespectandu-se principiul transparentei decizionale.
  Drept urmare trebuie deschisa actiune in instanta pentru ANULAREA HOTARARII IN CAUZA si in acelasi timp este de solicitat de la instanta de judecata ORDONANTA PRESEDINTIALA de suspendare a valabilitatii H.G. nr. 38/2012 pana la o decizie irevocabila a instantei competente, pentru prevenirea unei pagube iminente care nu s-ar putea repara ulterior.

  Reply
 4. Ioan Ion

  FMI a pus ochi pe hidroelectrica?

  Pai ce facem, eliminam ,,baieti destepti” si o facem cadou mafiei internationale din FMI si Banca Mondiala?

  Eu zic ca JIGODIILE din FMI si Banca Mondiala sa ia laba de pe Romania. Ne ajung atatea recomandari paguboase.

  Nu zic ca perioada Dictaturi Comuniste a fost una buna, dar afirm cu tarie ca ce a urmat dupa Decembrie 1989, este de 1000 de ori mai rau.

  Libertate si Democratie sant cuvinte frumoase, dar pentru Romania postdecembrista, au ramas doar o iluzie.

  In schimb, tradarea, coruptia, hotia si injustitia le intanlim zilnic, dupa 89.

  Inca suntem tara in care ,, caini latra, ursul merge”

  Despre dosarele privatizarilor frauduloase , nici un cuvant?

  Nu-i nimic von trece curand si Hidroelectrica in aceasta categorie.

  Sunt un simplu lacatus mecanic, dar din istoria omenirii am invatat ca toate oranduirile au avut un inceput vertiginos, urmat de apogeu, inevitabilul declin, urmat de sfarsitul acelei oranduiri.

  Acum este timpul de declin al Capitalismului, urmat de un sfarsit inevitabil. Cel putin un sfarsit al acestui gen de capitalism.

  Vina pentru sfarsitul acestui gen de Capitalism, si se pare si al celorlalte oranduiri, o poarta in primul rand lacomia, de la omul de rand pana la mari oameni politici si ,, investitori strategici” ai zilelor noastre, care cu ajutorul oamenilor politici, incapabili, inculti si coruptibili au legalizat HOTIA atat in Romania cat si in lume.

  Oare chiar mai crede cineva ca Banca Mondiala si Fondul Monetar International nu stiau de venirea crizei?

  Eu cred ca aceste institutii sant principalele vinovate de aceasta criza, chiar ele au creato si o controleaza. Aproape intreaga lume este controlata economic si financiar de aceste institutii.

  Pentru iesirea din criza in primul rand trebuie sa intelegem cu toti (INTREAGA OMENIRE) ca nu putem produce un leu si sa castigam 3 lei, Este imposibil.

  Intotdeauna intre productie si castigul celui care produce efectiv (muncitorul din fabrica), trebuie sa existe intotdeauna un echilibru.

  Acest echilibru la noi in tara, dupa parerea mea a fost stricat de neplata muncii la adevarata ei valoare. In acest fel din dorinta patronilor de a fi mai eficienti si competitivi, au scos pe piata produse care din lipsa banilor nu au mai putut fi achizitionate.

  Pe de alta parte diverse institutii, firme dar mai ales banci, desi nu erau direct productive, acordau salarii, extraordinar de mari, consumand fara drept, din punctul meu de vedere, marfa produsa de muncitorul din fabrica.

  Aceste institutii gen Banca Mondiala si F.M.I. chiar acest lucru la indus in constiinta tuturor, oameni de rand sau de afaceri, ca putem fi mai bogati decat ne permitem. Celebrele credite cu buletinu, sigur nu au fost inventate de mine.
  Dupa parerea mea in ziua de astazi bani sant doar hartii, care reprezinta o valoare ireala.

  De fapt problemele sant mult mai complicate.

  Exemplu: USA, CAND A AVUT NEVOIE DE LICHIDITATI

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *