Romania Curată

E oficial. Noul ministru al Educației spune că va semna ordinul de retragere a titlului de doctor lui Ponta

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat vineri că, după finalizarea procedurilor legale, va semna ordinul de retragere a titlului de doctor fostului premier Victor Ponta, scrie Agerpres.

Dumitru a precizat, într-o conferință de presă după preluarea mandatului, că Victor Ponta are la dispoziție 10 zile, începând de joi, pentru a contesta decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor.

„În momentul de față vă pot spune că am primit o adresă din partea MENCȘ, a fost transmisă ieri, în care ni se aduce la cunoștință — adresa mi-a fost transmisă în calitatea pe care am avut-o până miercuri de rector al Universității București. Eu am transmis CNATDCU solicitarea UB de retragere a titlului de doctor. Adresa pe care am primit-o acum de la MENCȘ ne confirmă faptul că votul CNATDCU, luat cu o mare majoritate, este acela de a retrage titlul de doctor domnului Victor Ponta. Din punct de vedere procedural, domnia sa are acum la dispoziție zece zile pentru a depune o contestație. Începând din 7 iulie are dreptul să facă o contestație. Dacă va fi făcută această contestație, CNATDCU trebuie să o evalueze și să dea un verdict final la această contestație. Cu acest verdict, cu avizul Direcției Juridice a ministerului, ministrul Educației în funcție adică eu voi semna ordinul prin care se revocă acest titlu”, a explicat Dumitru.

El a subliniat că și în cazul în care o persoană dorește retragerea titlului procedura este ca CNATDCU să analizeze și să decidă asupra retragerii acestuia.

„Pentru moment, regulamentul, așa cum există, nu ne permite ca pe baza unei denunțări unilaterale din partea persoanei în cauză să putem retrage titlurile respective. CNATDCU trebuie să dea un verdict”, a mai spus ministrul Educației.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *