Romania Curată

E groasă la Academia de Poliție! S-au apucat să verifice toate tezele de doctorat după ce Robert Negoiță a fost prins cu plagiatul

Toate tezele de doctorat scrise la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” de la înființarea școlii doctorale până acum vor fi verificate, după cum a anunțat rectorul instituției de învățământ, Daniel Torje, într-o declarație acordată Mediafax.

Anunțul vine după ce Comisia de etică a Academiei de Poliție a cerut Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să-i retragă titlul de doctor lui Robert Negoiță, după ce a ajuns la concluzia că lucrarea acestuia este un plagiat. Site-ul PressOne a publicat un articol pe 30 mai în care demonstra plagiatul actualului primar al Sectorului 3. Vezi mai multe detalii aici.

Cazul Negoiță a reprezentat astfel un bun pretext pentru academie să evalueze toate lucrările, știut fiind faptul că acolo și-au susținut tezele de doctorat și alți politicieni.

Nu este însă clar cum a putut să-și susțină, fără complicitatea unor profesori din interior, primarul Sectorului 3 lucrarea la Facultatea de Drept a Academiei de Poliție, în condițiile în care teza sa trata o temă economică și se numea: “Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”.

„La nivelul Academiei am dispus o evaluare internă cu privire la conţinutul tuturor tezelor de doctorat elaborate în instituţie. Acest lucru se face printr-un sistem antiplagiat achiziţionat de Academie, potrivit normelor Ministerului Educaţiei. În momentul de faţă nu avem nicio solicitare din partea CNAT. Comisia de Etică nu ne-a sesizat cu niciun alt caz. Decizia de verificare a tuturor lucrărilor a venit după apariţia în presă a unor materiale privind suspiciuni de plagiat. Am solicitat directorului Şcolii Doctorale să verifice toate tezele elaborate de la înfiinţarea şcolii. Evaluarea este în desfăşurare”, a declarat pentru Mediafax Daniel Torje, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *