Romania Curată

Dragnea și Meleșcanu dau de înțeles că ar fi de acord cu retragerea ordonanței de modificare a codurilor

Liderul PSD Liviu Dragnea pare să dea înapoi în cazul OUG 13 de modificare a codurilor penale.

„O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă”, a declarat Dragnea pentru DC News.

El a mai spus că se va întâlni cu partenerii din coaliție și cu premierul Sorin Grindeanu pentru a găsi o soluție.

În același timp, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat că va merge la Bruxelles și a lăsat de înțeles că varianta retragerii ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor este una dintre opțiunile de rezolvare a conflictului avte în vedere și pe care le va comunica liderilor europeni.

 

„Eu cred că este foarte normal să avem dialog cu partenerii noştri europeni şi în acest scop voi fi luni la Bruxelles şi vom avea ocazia să discutăm inclusiv pe textul respectiv. Deocamdată întâlnirile sunt în curs de perfectare, vor fi şi oameni din Comisia Europeană, cu poziţii responsabile”, a spus Meleşcanu, citat de Mediafax.

„Punctul meu de vedere este foarte simplu: de a găsi o modalitate pentru a colabora împreună cu colegii noştri şi partenerii noştri europeni la dezamorsarea acestei situaţii”, a mai spus ministrul, arătând că nu exclude retragerea OUG 13/2017. „Este una din idei, dar trebuie să vedem dacă există şi alte posibilităţi. Bineinţeles că ţinem cont de mesajele care vin din străinătate, asta este în sarcina mea”, a mai spus Meleșcanu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dragnea și Meleșcanu dau de înțeles că ar fi de acord cu retragerea ordonanței de modificare a codurilor

  1. ??????

    Ce înseamna noiunea de retragere a ordonanțelor din punctbde vedere procedural legal ?
    Considerați că este firească suspendarea aplicårii ordonanelor de urgenă pe o durată determinată și lăsată
    CCR să se pronunțe despre constituționalitatea alor, altfel , întreaga acțiune devine o „provocare” la adresa populației lansatå din partea partidelor conduse de domnii Dragnea, Tariceanu și Hunor, cei care susțin guvernul domnului Grindeanu ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *