Romania Curată

Dragnea face cărare la DNA. Este cercetat într-un dosar alături de fosta soție. UPDATE. Vezi ce a declarat șeful PSD

UPDATE. La ieșirea de la DNA, Liviu Dragnea a declarat că a fost chemat pentru că pe 6 iunie s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva sa. ”E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis e un cadou frumos. (…) Am fost astăzi pentru că luni, pe 6 iunie, s-a pus în mișcare acțiunea penală. Bineînțeles că e o simplă coincidență, nu are absolut niciun fel de legătură cu alegerile locale și rezultatul alegerilor. Singura mea durere, supărare este că mama copiilor mei este târâtă în acest dosar”, a spus șeful PSD.

……

Președintele PSD Liviu Dragnea a ajuns astăzi la DNA, unde este anchetat pentru instigare la abuz în serviciu și fals intelectual într-un dosar în care este cercetată și fosta soție, Bombonica Prodana, scrie Mediafax.

Potrivit DNA, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Astfel, potrivit procurorilor, persoanele angajate formal au primit în total 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.

În aceeaşi cauză este cercetată pentru abuz în servicu şi fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Întrebat de jurnaliști în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție dacă știe pentru ce a fost chemat, Liviu Dragnea a răspuns că acesta este ”un cadou pentru cineva”.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Dragnea face cărare la DNA. Este cercetat într-un dosar alături de fosta soție. UPDATE. Vezi ce a declarat șeful PSD

 1. Ioan Reus

  Aţi omis o parte importanta a declaratiei lui Dragnea: aceea care relevă imensa neruşinare a individului când spune că oricum alegerile parlamentare îl vor prinde în libertate iar ,,romanii vor trebui sa aleagă între o paine mai bună şi cătuşe”. Altfel spus ,,Români,lăsaţi-ne să furăm că vă dăm şi vouă câte ceva”. Aşadar individul speră că la alegeri, majoritari vor fi votanţii purtători de clopot la gât, cei cărora le este adresat mesajul său.

  Reply
 2. Alex

  Senatorul John McCain are dreptate
  Romania nu are inca o democratie autentica stabila si nu poate face fata singura atacurilor concentrate ale sustinatorilor celor corupti, ale celor ce promoveaza doar o democratie de fatada.
  Se vede ca cel putin jumatate dintre parlamentari sunt sustinatori ai coruptiei si prieteni ai celor certati cu legea. Este singura explicatie pentru impiedecarea actului de justitie si aflarea adevarului. Mai mult decat atat ei introduc initiative legislative de modificare a legilor in vigoare si a codului penal pentru ca infractiunile si abuzurile pe care le-au savarsit sa fie dezincriminate.
  Ce fel de prim ministru este acela care isi da o ordonanta de urgenta de modificare a legii invatamantului prin care schimba prevederile pe care numai el le incalcase ?
  Atacurile la adresa justitiei, a profesionalistilor ce lucreaza in justitie si a sentintelor instantelor facute de presedintele senatului si de fostul prim ministru aduc atingere justitiei, dupa cum constata Consiliul Superior al Magistraturii, dar si asupra stabilitatii democratice a tarii.
  Aceste lucruri le stie foarte bine dl. Senator John McCain si exemplul dat, ca Romania este inca o democratie fragila ce nu poate rezista la atacurile perfide ale unor persoane ce detin anumite functii de conducere in stat. Nu putem singuri sa anihilam influenta si actiunile nefaste ale unor politruci ce se cred dumnezei. Ei sustin ca factorul politic trebuie sa plateasca doar electoral pentru coruptia, abuzurile si hotia pe care le savarsesc.
  Prietenii la nevoie se cunosc si pentru ca sunteti un prieten adevarat al Romaniei va rugam sa interveniti in favoarea noastra.
  De ce numai prietenii mafioti ai lui Putin sa nu aiba drept de intrare in SUA ?
  Va solicitam sa intreprindeti toate diligentele necesare pentru ca domnii Tariceanu si Ponta sa nu aiba drept de intrare in SUA . Ar fi un bun exemplu pentru toti cei ce cred ca pentru ei legea este facultativa iar daca ii atige prefera sa schimbe legea decat sa fie onesti.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *