Romania Curată

Dragnea declară că vrea aprobarea urgentă a OUG 14, de abrogare a OUG 13/2017

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunțat vineri că a făcut apel la membrii Legislativului pentru adoptarea „în cel mai scurt timp” a „legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală”.

„În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică”, a declarat Dragnea.

El spune că „întrucât e vorba de o ordonanţă de urgenţă, ea trebuie dezbătută în regim de urgenţă”. „Aşa spune Constituţia României la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgenţă să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi să trimită rapid legea spre promulgare”, a mai spus Dragnea.

Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă nr. 14/2017 privind abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală în 5 februarie. Actul normativ a fost publicat, în aceeaşi, zi în Monitorul Oficial, Partea I.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Dragnea declară că vrea aprobarea urgentă a OUG 14, de abrogare a OUG 13/2017

  1. Teo

    Dragnea stie ca Senatul este cel care trebuie sa voteze primul validarea OUG 14. Si Dragnea mai stie ca la Senat este Tariceanu, care umbla cu soalde, ca sa NU se voteze validarea OUG 14. De aia isi permite Dragnea sa se bata cu caramida in piept, ca vrea sa se valideze OUG 14. In realitate, Dragnea umbla si el cu soalda, la fel ca Tariceanu, la fel ca Grindeanu, la fel ca Birchall etc etc. Ticalosii astia au aruncat Romania in mizerie.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *