Romania Curată

Dosarul Șova-Ponta: Banii pentru hrana muncitorilor au ajuns la cei doi politicieni (Documente)

O parte din banii încasați de tandemul Dan Șova – Victor Ponta în afacerea Turceni erau destinați  salariaților ca să primească iaurt pentru că lucrează într-un mediu toxic, se arată într-un document făcut public astăzi (marți) de RISE Project. Procesul celor doi politicieni a început ieri la Înalta Curte de Justiție.

Schimbarea destinației banilor a fost posibilă după ce directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a decis, în iunie 2007, să reducă fondurile din care se cumpăra iaurt pentru angajații uzinei electrice. Aproape 350.000 de lei au fost mutați astfel într-un fond special. Peste o lună, cu acești bani a fost plătită casa de avocatură a lui Dan Șova. Dumitru Cristea nu a răspuns solicitărilor reporterilor RISE pe marginea acestui subiect. Contactat telefonic, Dan Șova a spus că nu va face declarații despre dosarul său.

Documentul făcut public de RISE Project:

sova ponta rovinari document

Istoria contractelor dintre casa de avocatură a lui Dan Șova și termocentralele Rovinari și Turceni din județul Gorj a început în 2006. Atunci, Laurențiu Ciurel, directorul de investiții al Complexului Energetic Rovinari, a înaintat un memoriu prin care solicita angajarea unei case de avocatură. Tot în 2006, Victor Ponta făcea parte din comisia parlamentară care investiga contractele prin care electrocentralele Rovinari și Turceni vindeau curent electric ieftin unor traderi privați de energie.

În februarie 2007, a fost semnat primul contract cu casa de avocatură a lui Dan Șova și Complexul Energetic Rovinari. În același an,  casa de avocatură “Șova și Asociații” a încheiat un alt contract și cu Complexul Energetic Turceni, deși nu erau prevăzute astfel de cheltuieli în buget.

VEZI pe RISE Project contractul dintra casa de avocatură a lui Șova și Complexul Energetic Turceni.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *