Romania Curată

Dosarul Hexi Pharma a ajuns la DNA. Două persoane cu greutate din companie, audiate astăzi. UPDATE. Ce măsuri au luat procurorii

UPDATE: DNA a început urmărirea penală împotriva Hexi Pharma, Flori Dinu, Miron Panaitescu, Uliana Ochinciuc și Radu Ochinciuc pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Dosarul Hexi Pharma ajunge la DNA. Directorul companiei, Flori Dinu, soția lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, precum și Miron Panaitescu (fost director al Hexi) au venit astăzi la audieri la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Dosarul dezinfectanților diluați produși de Hexi Pharma s-a aflat până acum în cercetarea Parchetului General, care a pus-o sub acuzare pe Flori Dinu pentru nu mai puțin 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, Flori Dinu, „în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăsurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele”.

Flori Dinu era în arest la domiciliu începând cu ziua de sâmbătă.

Un alt personaj important care a venit la audieri astăzi este Miron Panaitescu, fost director al Hexi Med (detalii aici despre implicarea lui Panaitescu în afacerile lui Condrea). Panaitescu a fost adus din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeasă cu închisoarea pentru delapidare și ucidere din culpă.

Audierile de la DNA reprezintă o dovadă a faptului că o parte din dosarul Hexi Pharma a fost disjuns și transferat parchetului condus de Laura Codruța Kovesi. Acesta va cerceta eventualele fapte de corupție săvârșite de reprezentanții Hexi Pharma împreună cu managerii de spitale care au favorizat încheierea contractelor cu această companie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *