Romania Curată

Dosarul de corupție al Olguței Vasilescu se întoarce la Tribunal, nu la DNA

Dosarul de corupție al Liei Olguța Vasilescu, primar al Craiovei, se va întoarce la Tribunalul Municipiului București (TMB) pentru a fi judecat în cameră preliminară, au decis  magistrații Curții de Apel București, anunță Agerpres și News.ro. Aceștia au admis, vineri, contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) contra deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotărâse, pe 6 octombrie, să le restituie procurorilor dosarul. Decizia Curții de Apel este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a susținut, atunci, că a constatat „neregularitatea actului de sesizare a instanţei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii cu privire la inculpaţii Radu Cosmin Preda, Elena Daniela Popescu şi Lia Olguţa Vasilescu”. Judecătorii Tribunalului București au menţinut atunci și dispoziţiile încheierii de şedinţă din 20 septembrie, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară, care constata „nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Lia Olguţa Vasilescu, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare”.

Pe 20 septembrie, Tribunalul Bucureşti a decis că procurorii DNA ar fi încălcat, pe parcursul anchetei, dreptul la apărare al Liei Olguţa Vasilescu în dosarul de corupţie, a constatat nulitatea relativă a actelor de urmărire penală și a exclus actele „efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară fără a avea delegarea procurorului de caz”. Instanţa TMB a exclusdintre probe și interceptarea ambientală a convorbirii dintre Ion Vlăsceanu şi Ionuţ Pârvulescu, din 19 februarie, despre care au aprecia că a fost obţinută în mod nelegal.

Olguţa Vasilescu a fost trimisă în judecată pe 19 iulie, într-un dosar de luare de mită şi spălare de bani. Potrivit rechizitoriului, în campania electorală din 2012, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. Printre aceste beneficii s-ar fi numărat și suma de 25.000 de euro pentru plata concertului susţinut de un artist strain.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dosarul de corupție al Olguței Vasilescu se întoarce la Tribunal, nu la DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *