Romania Curată

Dosar penal la Spitalul de Arși din Capitală după cele două cazuri care au îngrozit România

După cele două cazuri revoltătoare care au apărut în presă- pacientul mort din cauza unei transfuzii cu o grupă greșită de sânge și viermii filmați pe ceafa unui bolnav de la secție de Terapie Intensivă- Serviciul de Omoruri al Poliției Capitalei a deschis o anchetă la Spitalul de Arși.

Astăzi au fost audiați medicul-șef al secției de Terapie Intensivă, Adrian Stănculea, și asistenta-șefă de la aceeași secție.

Audierile vor continua în aceste dosare, urmând să vină la Poliție întreg personalul al secției de Terapie Intensivă al Spitalului de Arși.

În acest caz s-a sesizat și Avocatul Poporului. „Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății”, a precizat Avocatul Poporului, într-un comunicat de presă.

În această săptămână în presă au apărut două cazuri cutremurătoare referitoare la Spiatlul de Arși din București. O femeie a murit după ce i s-a făcut o transfuzie cu o grupă greșită de sânge. Ieri, Tolo.ro a publicat o înregistrare care arăta că un bărbat internat la secția de Terapie Intensivă avea viermi pe o rană la cap.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *