Adrian Popescu

Dormi linistit, magistratii lucreaza pentru tine. Judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti interzice presei sa mai asiste la procesul lui Vintu

Inca o decizie controversata in cazul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, ca procesul in care omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului sa se judece de acum inainte in sedinta secreta, ziaristii nemaiputand participa la dezbateri. Viorica Dinu e suparata pe jurnalisti, dupa ce presa a relatat pe larg despre o sentina controversata, prin care l-a achitat pe chinezul Zhao Tun Guo, membru al mafiei chineze, acuzat de procurori ca a ucis, transat si fiert doi conationali.

Viorica Dinu este cel de-al doilea magistrat care se ocupa de procesul lui Vintu, dupa ce Camelia Bogdan a fost schimbata, pe motiv ca judeca prea repede dosarul.

Vineri, Viorica Dinu a intrat in sala de judecata si a anuntat ca ridica din oficiu problema secretizarii sedintei de judecata. Ea si-a motivat gestul sustinand ca exista o presiune mediatica asupra ei, iar in presa au aparut articole tendentioase.
Magistratul a invocat art. 209 din Codul de procedura penal care stipuleaza: “Daca judecarea in sedinta publica ar putea aduce atingere unor interese de stat, moralei, demnitatii sau vietii intime a unei persoane, instanta, la cererea procurorului, a partilor ori din oficiu, poate declara sedinta secreta pentru tot cursul sau pentru o anumita parte a judecarii cauzei“. Asadar, niciun cuvant despre mass-media.

Judecatoare cu bani

Un alt motiv pentru care Viorica Dinu s-a suparat este relatarea de catre presa a faptului ca sotul, pensionar MAI, a incasat anul trecut o pensie de 440.000 lei, in timp ce ea are un salariu de 111.000 lei.

Potrivit declaratiei de avere , judecatoarea are un teren intravilan de aproape 700 de mp la Buftea, trei apartamente in Bucuresti (80, 40 si 30 mp), un autoturism, bijuterii (inele, cercei, coliere) si un ceas Rolex, evaluate la 10.000 euro.

Chinezul ucigas, scapat de Viorica Dinu

In 1995, doi cetateni chinezi sunt descoperiti morti in Bucuresti. Trupurile fusesera transate, carnea fiarta si aruncata in WC-ul unui imobil situat pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Capitala.

Anchetatorii romani au stabilit ca autorul crimelor este Zhao Tun Guo, membru al mafiei chineze, ce fusese ajutat de un complice. In 2007, el este adus in Romania, dupa ce a fost depistat intr-o inchisoare din Cehia.

Probele stranse de procurorii romani erau zdrobitoare. Acuzatiile formulate acopereau o plaja larga din infractiunile prevazute de Codul Penal: omor calificat si deosebit de grav, talharie, tentativa de talharie, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive si radioactive, profanare de morminte si trecerea ilegala a frontierei. Numai putin de 24 de martori il idicau pe Zhao Tun Guo ca fiind autorul crimelor.

Stupoare insa printre procurorii criminalisti romani. Judecatoarea Viorica Dinu l-a achitat pe chinez, pe motiv ca „nu a participat la comiterea faptelor” si l-a pus in libertate. In decembrie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a decis, la judecarea apelului declarat de procurori, ca Zhao Tun Guo este autorul crimelor, insa el a parasise deja Romania.

Citeste si despre: Viorica Dinu, judecatoare, Vantu, Realitatea TV, mass-media.


Articole cu aceeasi tema:
Vantu merita sa fie dupa gratii
ARC solicita CSM sa ia masuri impotriva magistratului care a sanctionat delictul de celeritate in dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu
SOV impune schimbarea judecatorilor


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Dormi linistit, magistratii lucreaza pentru tine. Judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti interzice presei sa mai asiste la procesul lui Vintu

 1. Sile

  Ramine cum am stabilit. Pina nu vom corecta actuala legislatie propozitie cu propozitie pentru a avea temeiul legii in orice demers, lupta pentru o Romanie curata va ramine o lupta cu morile de vint.Howgh! O zi buna !

  Reply
 2. George Avram

  CUM PUTEM GRABI PROCESUL DE INSTAURARE A LEGII?

  Subiectul se numeste „TAXE si IMPOZITE”.
  Secretul se numeste „NU MAI PLATITI TAXE, NU MAI PLATITI IMPOZITE!

  Romani! V-ati intrebat unde se duc banii pe care ii platiti drept impozit? Daca in constructii nu, daca pe lege (magistrati, politie etc) nu, daca pe educatie nu, pe sanatate nu, atunci unde?

  Cat impozit ati platit in ultimii 10 ani? Cereti imediat incheierea corecta a dosarelor de coruptie deschise de mai bine de 10 ani

  RAZVRATITI-VA SI NU MAI PLATITI IMPOZIT PANA NU AVETI DOVADA CA POLITICIENII (platiti tot de voi prin taxe si impozite) SE TIN DE PROMISIUNI, DEVIN CORECTI SI LUCREAZA PENTRU CETATENII ROMANIEI.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *