Adrian Popescu

Doi comisari de la Garda Financiara Calarasi, arestati pentru mita

Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandate de arestare preventiva de 29 de zile pe numele a doi comisari de la Garda Financiara din Calarasi, dupa ce acestia au fost prinsi de procurorii anticoruptie luand mita de la reprezentantul unei societati comerciale din Oltenita.

Pe 30 august, Zamfir Pana, comisar sef divizie in cadrul Garzii Financiare Calarasi si colegul sau Lucian Colacel au efectuat un control la punctul de lucru al unei societati comerciale din Oltenita si au pretins de la reprezentantul firmei respective (denuntator in cauza) o suma de bani neprecizata cu titlu de mita.

Banii au fost pretinsi pentru a nu aplica firmei respective o amenda in cuantum ridicat si pentru a nu continua controlul, inlaturand astfel riscul de a descoperi si alte nereguli. Sanctiunea contraventionala prevazuta pentru abaterea respectiva este amenda cuprinsa intre 6.000 si 20.000 de lei.

Pe 8 septembrie 2011, comisarii au primit de la denuntator suma de 1.000 lei cu titlu de mita si au aplicat o sanctiune contraventionala minima (avertisment), confiscand o suma modica de bani. La scurt timp, cei doi comisari au fost prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *