Romania Curată

DNA: Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei prin acte false. Macovei va cere revizuirea cauzei

Senatorul Dan Șova ar fi folosit acte false și la Tribunalul București într-un proces intentat europarlamentarului Monica Macovei. Ba chiar a și câștigat procesul în acest mod. Europarlamentarul a anunțat astăzi că va cere revizuirea sentinței.

Procurorii susțin că Dan Șova ar fi falsificat mai multe procese verbale ale Adunării Generale a Asociaţilor SCA „Şova şi Asociaţii” pentru a se apăra în fața procurorilor anticorupție. DNA afirmă că acestea erau antedatate și prezentau situații de fapt inexistente.

Unul dintre acestea, datat 15.01.2007, „a fost folosit la data de 27.04.2010 în faţa Tribunalului Bucureşti în cadrul dosarului nr. (…)/3/2009 (Şova Dan-Coman vs. (…)) şi toate folosite în datele de 01.10.2014 şi 20.02.2015 în faţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cadrul dosarului nr. 122/P/2012″, conform rechizitoriului transmis presei în formă anonimizată.

Procesul la care fac referire procurorii este cel dintre senatorul Dan Șova și europarlamentarul Monica Macovei.

Acţiunea a fost intentată de Şova în urma acuzaţiilor Monicăi Macovei privind contractele de consultanţă juridică încheiate de casa de avocatură a acestuia cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Dan Şova a câştigat procesul, în noiembrie 2013, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Monica Macovei fiind obligată să îi plătească 10.000 de lei.

„Într-o țară cu democrație normală, să şi furi, să şi minţi, să şi depui acte false, te exclude din politică. La noi, Ponta este în continuare prim-ministru, Șova este în continuare senator. Voi informa CEDO, unde am depus o plângere după ce am pierdut procesul pe care mi l-a intentat Dan Șova (aici), despre faptul că a depus acte false în instanță. Voi cere în România, imediat ce apare o decizie a judecătorilor în dosarul Ponta&Șova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informații și a actelor depuse de Șova, despre care procurorii susțin că au fost falsificate. Minciunile și ilegalitățile lui Șova nu pot rămâne nepedepsite”, a comentat Monica Macovei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “DNA: Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei prin acte false. Macovei va cere revizuirea cauzei

  1. Adrian

    Întrebarea care se ridică este de ce judecătorii nu și-au pus problema rezolvării inadvertențelor din acte. Toată țara e plină de procese cu acte false, iar rolul activ al judecătorului este desconsiderat din start.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *