Romania Curată

DNA lucrează la un dosar care ar putea avea legătură cu strângerea semnăturilor pentru Marian Vanghelie

Marian Vanghelie ar putea fi vizat de un nou dosar penal. DNA a făcut vineri mai multe percheziții în instituții publice într-un dosar ce vizează fapte de corupție și asimilate acestora, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în 2016, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse, ar fi vorba despre falsificarea listelor electorale pentru candidatul Marian Vanghelie.

 

Mai mulți angajați din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5, au adunat datele personale (nume, prenume, CNP, adresa de domiciliu, etc.) privind pe unii locuitori ai Sectorului 5, creându-și astfel adevărate baza de date. Începând cu anul 2016, acestea sunt folosite pentru a fi întocmite listele electorale cu numărul minim de susținători pentru înscrierea în procesul electoral pentru funcția de primar pentru anul 2016, existând bănuiala că o parte din semnăturile executate pe aceste liste sunt false, nefiind executate de persoanele înscrise cu nume, prenume, CNP. Suspiciunea este că funcționari din cadrul Primăriei Sectorului 5 București s-au folosit, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii , de care au luat cunoștință în exercițiul atribuțiilor de serviciu, respectiv datele personale ale unor persoane fizice, au permis  accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii și au falsificat o parte din semnăturile executate pe aceste liste de strângere a semnăturilor, în scopul de a strânge numărul de semnături minime solicitat de legea electorală.

Bazele de date sunt folosite și pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulți cetățeni ai sectorului 5 au fost recompensați cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri, telefoane mobile.

Referitor la acest nou dosar, Marian Vanghelie a declarat că ”este cea mai urâtă formă de intimidare în timpul începerii unei campanii electorale a tuturor candidaților. Nu are nicio legătură cu statul de drept”.  ”Nu este ușor (să strângi semnaturi – n.red) dar datorită relațiilor interumane pe care le am de 15-16 ani prin lideri de sindicat, prin directori de școli, administratori de bloc, firme private, sectorul 5 e cu mine”, a mai spus Vanghelie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *