Romania Curată

DNA îl anchetează pe liberalul Petrache pentru coruperea alegătorilor la scrutinul din 5 iunie

După ce în presă au apărut mai multe înregistrări în care președintele PNL Ilfov discuta despre aducerea unor alegători cu mașinile la secțiile de vot cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie, DNA a deschis un dosar de fraudă în alegeri, scrie Agerpres.

Dosarul a fost început de Poliția Ilfov și apoi a fost declinat de Parchetul Judecătoriei Buftea către DNA.

Pe 11 iunie, Marian Petrache, președintele PNL Ilfov, declara într-o conferință de presă că este normal ca Parchetul să cerceteze dacă există o plângere împotriva sa privind alegerile locale, adăugând că, dacă procurorii descoperă că a făcut ceva, să suporte consecințele.

„Parchetul mi se pare firesc să ia act de toată chestia asta și să cerceteze, nu e niciun fel de problemă și nu-mi convine deloc să rămân cu blamul că nu știu ce am făcut. Dacă descoperă pe undeva Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecințele. Nu o să găsească”, afirma el.

Petrache a făcut această precizare fiind întrebat de jurnaliști cum comentează înregistrările difuzate de mass-media în care el ar discuta despre aducerea unor alegători cu mașinile la secțiile de vot cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie, mai scrie Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *