Romania Curată

„DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!”. Protest al locuitorilor din cartierul Floreasca

Peste 200 de persoane au participat astăzi la un marș de protest în Floreasca pentru a sensibiliza autoritățile locale în ceea ce privește haosul urbanistic din acest cartier bucureștean aflat în sectorul condus de primarul arestat Neculai Onțanu.

Protestatarii au mers pe traseul Parcul Verdi – Str. Chopin – Str. Garibaldi – Str. Bizet – Str. Ghiţă Pădureanu – Calea Floreasca – Lacul Floreasca – Halele Ford /Automatica și au scandat lozinci în care au solicitat stoparea PUZ-ului care prevede ridicarea unor clădiri de birouri, pledând pentru păstrarea spaţiilor verzi din zonă.

protest floreasca 1

sursa: pagina de Facebook Grupul Floreasca

Ei au purtat pancarte pe care scria: „Nu vă lăsăm să ne distrugeţi cartierul!”, „Traficul în Floreasca este blocat. Dacă faceţi patru turnuri sigur îl deblocaţi!”, „Dorim transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier!”, „DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!”.
De asemenea, cu această ocazie s-au strâns semnături pentru cele două petiţii iniţiate de Grupul de Iniţiativă Civică Floreasca, „Verde de Verdi”, respectiv „Salvaţi Halele Ford”.

„Am manifestat pentru ca PUZ-ul pentru această ”catastrofă urbanistică” să nu se mai prelungească. Toată zona Floreasca este gândită cu blocuri cu parter şi maximum trei-patru etaje, plus vile, case liniştite. Pe o anumită arie este permis un anumit număr de locuitori. În momentul în care începi s-o supraîncarci, calitatea vieţii scade, creşte poluarea, practic traiul devine de nesuportat”, a declarat Sever Cartianu, unul dintre organizatorii marşului. El a reclamat faptul că „Parcul Verdi e ciopârţit” şi a pledat pentru transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier. „Să fie ceva util pentru comunitate, care să crească calitatea zonei şi a vieţii locuitorilor”, a spus Cartianu, citat de Agerpres.

sursa: Facebook, Grupul Floreasca

sursa: Facebook, Grupul Floreasca

Protestul a fost organizat de Grupul de Inițiativă Civică Floreasca care, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa de Facebook în urmă cu două zile, luptă pentru următoarele lucruri (detalii aici):

– Salvarea identității cartierului Floreasca.
– Stoparea dezvoltării urbane necontrolate din ultimii ani.
– Absența unei consultări publice reale legate de construcțiile preconizate sau deja ridicate în perimetrul cartierului.
– Consecințele nefaste pentru cartier în particular, precum și pentru orașul București în general

Parcul Verdi a fost retrocedat. Din cele 16 hectare inițiale, mai sunt verzi doar 5,6, și acelea retrocedate.

Odată cu realizarea construcțiilor propuse în Calea Floreasca, nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m și 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford – monument istoric de clasa A), precum și a altor blocuri în Parcul Verdi și în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 mașini pe zi la ora actuală), va crește în continuare. La fel și impactul negativ asupra mediului, asupra infrasctructurii deja insuficiente și, în final, a calității vieții locuitorilor, actuali proprietari, dar și chiriași, din cartierul Floreasca și zonele învecinate.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “„DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!”. Protest al locuitorilor din cartierul Floreasca

  1. Dragos Marian

    Au fost 460 de semnături strânse in timpul marsului, pe petițiile pentru parcul Verdi si pentru modificarea PUZ Floreasca 159-165 hala Ford. Va rog sa retineti ca au fost in strada peste 500 de locuitori ai cartierului !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *