Adrian Popescu

Directorul unui liceu din Cluj Napoca, retinut pentru mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut pe Niculae Nistor, director al Colegiului Tehnic „Napoca” din Cluj Napoca, sub acuzatia de luare de mita. Miercuri, el va fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

DNA sustine ca, in perioada august-septembrie 2011, Niculae Nistor a pretins unui administrator de societate comerciala suma de 2.000 euro pentru a prelungi contractul de inchiriere existent intre societatea respectiva si liceul al carui director este inculpatul. Contractul are ca obiect inchirierea unei ferme din patrimoniul institutiei scolare si expira la inceputul lunii octombrie 2011.

In schimbul mitei, Niculae Nistor s-a angajat sa faca toate demersurile necesare, chiar ilegale, pentru ca societatea comerciala sa fie declarata castigatoare la licitatia ce urma sa fie organizata pentru inchirierea fermei, precum si sa mentina nivelul actual al chiriei lunare.

Pe 19 septembrie, directorul a fost prins de procurorii anticoruptie in timp ce primea cei 2.000 de euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *