Adrian Popescu

Directorul Colegiului Tehnic "Napoca" din Cluj, trimis in judecata pentru mita

Directorul Colegiului Tehnic „Napoca” din Cluj Napoca, Niculae Nistor, a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj, sub acuzatia de luare de mita.

Potrivit DNA, in cursul anului 2001, intre Colegiul Tehnic „Napoca” si o societate comerciala a fost incheiat un contract ce are ca obiect inchirierea unui teren in suprafata de 1.266 mp, proprietatea colegiului. Contractul respectiv a fost prelungit, termenul inchirierii urmand sa expire la 17 octombrie 2011.

In acest context, in perioada august – septembrie 2011, directorul i-a cerut reprezentantului societatii comerciale mita de 2.000 de euro, pentru a reinnoi acest contract si pentru a mentine cuantumul actual al chiriei.

Directorul a promis ca va frauda licitatia ce urma a fi organizata in vederea inchirierii terenului, in conditiile in care el avea atributii de serviciu direct legate de licitatie si de incheierea contractului.

Reprezentantul societatii comerciale l-a denuntat pe director la DNA, iar acesta din urma a fost prins de procurorii anticoruptie, pe 19 septembrie 2011, in timp ce primea cei 2.000 de euro.

A fost retinut pentru 24 de ore, iar pe 20 septembrie 2011, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *