Adrian Popescu

Directorul Casei de Pensii Maramures, declarat incompatibil si in conflict de interese Si-a organizat singur un concurs pentru un post vacant

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Vasile Ghise, director al Casei de Pensii Maramures, a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor si al conflictului de interese in materie administrativa, dupa ce a organizat un concurs pentru un post vacant, castigat chiar de el.

Potrivit unui comunicat al ANI emis vineri, Vasile Ghise s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 26 noiembrie 2009 – 14 decembrie 2010, deoarece a detinut simultan functia de director coordonator si inspector superior in cadrul Casei de Pensii Maramures.

De asemenea, Vasile Ghise a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, deoarece in calitate de director coordonator in cadrul Casei de Pensii Maramures a semnat doua decizii privind numirea sa in functia publica de executie de inspector superior, precum si suspendarea de drept a raportului de serviciu corespunzator acestei functii de executie, rezervandu-si, in acest mod, postul de inspector superior.

Vasile Ghise a organizat un concurs in vederea ocuparii functiei publice de inspector superior, din cadrul Serviciului Evidenta Contribuabililor – Casa de Pensii Maramures, post vacant temporar, emitand in acest sens solicitare catre ANFP pentru acordarea avizului favorabil si decizia pentru constituirea comisiei de concurs, ambele documente fiind semnate de el.

In urma participarii la concursul organizat la data de 23 noiembrie 2009, Vasile Ghise e a fost declarat admis.

In perioada exercitarii functiei publice de executie, Vasile Ghise a obtinut venituri nete in suma de 17.828 lei.

Conform prevederilor art. 79, alin. 1, lit. c) din Legea nr. 161/2003, „functionarul public este in conflict de interese daca (…) interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Directorul Casei de Pensii Maramures, declarat incompatibil si in conflict de interese Si-a organizat singur un concurs pentru un post vacant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *