Romania Curată

Directoarea din Ministerul Sănătății prinsă în flagrant cu mită, a luat plicul și de la farmaciile care eliberau rețete false

Mihaela Udrea, director suspendat în Ministerul Sănătății, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru luare de mită. Pe lista celor care dădeau plicul pentru autorizarea unor farmacii se află și Liliana Valentina Sgîrcitu, cea care administra fostul lanț de farmacii Ahmeya, încătușată ieri de procurorii DIICOT într-un dosar ce privește eliberrea de rețete false și scumpe. Șase medici sunt reținuți în dosarul de la DIICOT, iar directoarea Mihaela Udrea este deja arestată pentru luare de mită în dosarul de la DNA.

Șefa fostelor farmacii Ahmeya, Liliana Valentina Sgîrcitu, a fost reținută ieri într-un dosar al DIICOT alături de șase medici și alte șase persoane. Este vorba despre un dosar ce privește eliberarea unor rețete false, în urma cărora a fost produs un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro.

Liliana Valentina Sgîrcitu figurează și într-un alt dosar, aflat în lucru la DNA și care o privește pe Mihaela Udrea, director în cadrul Ministerului Sănătății, la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Mihaela Udrea era una dintre persoanele din minister a cărei semnătură era necesară pentru autorizarea funcționări farmaciilor.

Cum se albeau farmaciile Ahmeya

Conform procurorilor anticorupție, care au prins-o în flagrant pe Mihaela Udrea în timp ce primea mită la finalul lunii august, de serviciile șefei din Ministerul Sănătății a beneficiat, contracost, și Liliana Valentina Sgîrcitu. Aceasta din urmă a făcut două vizite în biroul Mihaelei Udrea pentru depunerea documentaţiei necesare obţinerii a trei autorizaţii de funcţionare pentru trei farmacii.

Două dintre ele aparțin firmei Farmacia Zahera SRL şi o alta firmei Valentina Pharm SRL. „Noile autorizaţii erau necesare întrucât fondurile de comerţ fuseseră înstrăinate de Ahmeya Pharm SRL acestor două societăţi, astfel că era necesară reautorizarea acestora de către Ministerul Sănătăţii“, precizează procurorii. Ahmeya Pharm SRL este firma anchetată acum de DIICOT.

DNA i-a montat în birou camere video și microfoane. Colecția de plicuri filmate de procurori

Pe 27 august, procurorii DNA au decins în biroul Mihaelei Udrea și au prins-o în flagrant în timp ce primea 2.000 de lei de la Sgîrcitu. Procurorii aveau mai multe probe deja, pentru că în biroul ei au montat camere video și microfoane, fiind filmate în total șase persoane care i-au dat plicuri directoarei.

De altfel, Valentina Sgîrgitu a recunoscut că i-a dat mită directoarei din Ministerul Sănătății. „Pe 27 august 2015, m-am prezentat la biroul doamnei Udrea. Cu această ocazie, i-am dat un plic conținând suma de 2.000 de lei. I-am dat acești bani întrucât, așa cum am arătat și mai devreme, am rugat-o să ne lucreze autorizația, care ne trebuie la Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, a declarat Valentina Sgîrcitu în fața procurorilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Directoarea din Ministerul Sănătății prinsă în flagrant cu mită, a luat plicul și de la farmaciile care eliberau rețete false

  1. Tudorel

    Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, şi fiul său sunt urmăriţi penal pentru luare de mită de procurorii DNA într-un nou dosar.
    Petricu Cristian Alexe,stia sa se planga, stia sa se vaite, dar sa-si vada interesul.In cativa ani si-a achizitionat kg de aur si 10 case.Nu au de unde justifica averile facute peste noapte. Mafiot sau om simplu? Omul e mai pervers ca Iuda.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *