Adrian Popescu

Dezmat pe banii publici la Timisoara Primarul Nicolae Robu aloca 7 milioane de euro pentru iarba si floricele

In vreme ce Guvernul s-a pierdut in explicatii sofisticate si inutile de ce nu gaseste 800.000 euro pentru a rezolva criza medicamentelor pentru bolnavii de cancer din Romania, in tara autoritatile publice continua sa cheltuiasca sume enorme pe lucruri marunte. Este si cazul noului primar liberal al Timisoarei, Nicolae Robu, care a lansat recent o licitatie, ce are ca obiect gasirea unei firme private care sa se ocupe de spatiile verzi din orasul de pe Bega.

Primaria Timisoara este gata sa plateasca 31 milioane lei fara TVA (aproximativ 7 milioane euro) pentru intretinerea spatiilor verzi pe o perioada de un an de zile. Suma pare enorma, deoarece nu este vorba de investitii, ci doar de servicii de intretinere in parcuri, scuaruri si alei.

Nicolae Robu este hotarat sa impanzeasca Timisoara cu flori, numai in zona centrala a orasului urmand sa fie plantati 140.000 de trandafiri.

In tot acest timp, aproape jumatate din cele 14.500 de cladiri de patrimoniu din Timisoara se afla in diverse stadii de degradare, iar Primaria s-a aratat neputincioasa in a salva celebra Casa Muhle.

Un milion de euro pentru taierea copacilor

In mod ciudat, Primaria Timisoara a pregatit un contract separat pentru defrisarea si toaletarea arborilor din oras.

Potrivit documentelor postate pe SEAP, aproape un milion de euro vor fi cheltuiti in urmatorul an pe un contract ce are ca obiect „taieri de corectie, elagare si defrisare arbori pe domeniul public al municipiului Timisoara”.

Practic, o companie primeste foarte multi bani pentru a taia iarba din parcuri, iar o alta firma va primi bani la fel de multi pentru a „aranja” crengile copacilor.

Un alt semn de intrebare este de ce doreste Primaria din Timisoara ca mii de arbori sa fie taiati, fara ca populatia sa fie consultata.

Astfel, potrivit caietului de sarcini postat pe site-ul e-licitatie.ro, firma declarata castigatoare va avea voie sa taie 7.000 de arbori numai din zona centrala a urbei si alte cateva mii in zonele periferice.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Dezmat pe banii publici la Timisoara Primarul Nicolae Robu aloca 7 milioane de euro pentru iarba si floricele

  1. Ioane si Gheorghe

    Robu vrea si el sa se imbogateasca. Are familie, nevoi. Si are aprobarea a 60% din votanti ca sa fure. Asa ca….

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *