Romania Curată

Deputatul Rizea scapă de arestare după ce colegii din Parlament au votat împotriva ridicării imunității

Deputatul PSD Cristian Rizea nu poate fi arestat, a decis miercuri plenul Camerei Deputaţilor, după ce a încuviinţat reţinerea acestuia, scrie Mediafax.

Din 243 de deputaţi prezenţi, au fost valabil exprimate 226 de voturi, potrivit anunţului oficial. Astfel, 120 de deputaţi au votat pentru, 105 împotrivă, iar un vot a fost anulat.

Pentru ca deputatul PSD să poată fi arestat ar fi fost nevoie de 122 de voturi.

Deputatul PSD Cristian Rizea le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fiului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

Deputatul PSD Cristian Rizea a sugerat miercuri, după votul asupra cererii procurorilor DNA, că liberalii au legătură cu situaţia în care a ajuns, în condiţiile în care era cotat în sondaje cu mari şanse să câştige primăria sectorului 5 al Capitalei.

„Cereţi sondajele de la PNL care au fost gata luni şi veţi înţelege motivul pentru care mi se întâmplă ce mi se întâmplă acum. Întrebaţi-i pe cei de la PNL, că poate în sondajele de la PSD nu aveaţi încredere. Sunt mai obiective poate cele ale adversarilor politici. Întrebaţi şi veţi avea răspunsul la ceea ce mi se întâmplă”, a declarat Cristian Rizea după ce a fost ”salvat” de deputaţi de arestare la 2 voturi diferenţă.

El a afirmat că nu se va răzgândi în privinţa candidaturii la Primăria sectorului 5 al Capitalei.

 

Cristian Rizea este acuzat de DNA că ar fi primit 300.000 de euro de la un cetățean american pentru a face trafic de influență pe lângă RA-APPS și Primăria Chiajna, în scopul obținerii unor terenuri. Acuzațiile sunt de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.(detalii aici)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *