Adrian Popescu

Deputatul PNL Gabriel Plaiasu se afla in stare de incompatibilitate de patru ani

Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca deputatul liberal Gabriel Plaiasu a incalcat legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece a detinut simultan calitatea de parlamentar si functia de administrator la mai multe societati comerciale.

Astfel, in perioada 19 decembrie 2007 – 26 aprilie 2010, el a indeplinit functia de administrator in cadrul SC Quartz SRL, SC Industrial Mija SA, SC Liga SRL si SC Coriama Advertising SRL, incalcand dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr.161 din 19 aprilie 2003, care stipuleaza: „calitatea de deputat este incompatibila cu functia de (…) administrator, membru al consiliului de administratie (…) la societatile comerciale”.

Gabriel Plaiasu are calitatea de asociat, incepand cu data 4 martie 1991, in cadrul SC Quartz SRL, societate unde a exercitat, in perioada 4 martie 1991 – 4 noiembrie 2009, si functia de administrator.

De asemenea, in perioada 21 august 2006 – 26 aprilie 2010, deputatul PNL a detinut calitatea de administrator – membru in Consiliul de Administratie al SC Parc Industrial Mija SA.

Gabriel Plaiasu a mai indeplinit functiile de asociat si administrator in cadrul SC Ilga SRL (noiembrie 2003 – aprilie 2009) si al SC Coriama Advertising SRL (2005 – 2009).

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *