Romania Curată

Deputatul Ioan Oltean, audiat de procurorii DNA într-un dosar de corupţie

Deputatul Ioan Oltean a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA Oradea, în dosarul de corupţie al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss.

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi fost audiat în calitate de martor. Ioan Oltean a ajuns la sediul DNA Oradea, împreună cu avocatul său, în jurul orei 11.00. Audierea a durat aproximativ o jumătate de oră. Oltean a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor, la ieşirea din sediul DNA. Magistraţii Tribunalului Bihor au hotărât, miercuri, ca vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, lider al organizaţiei judeţene a UDMR, să fie cercetat sub control judiciar, respingând cererea de arest preventiv depusă de procurorii DNA.

Kiss Alexandru, vicepreşedinte al CJ Bihor, este cercetat pentru spălare de bani, în formă continuată (4 infracţiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită şi trafic de influenţă, în formă continuată. Alături de Kiss, în acest dosar este cercetat şi administratorul grupului de societăţi Selina Oradea, Beneamin Rus, acuzat de spălare de bani, în formă continuată (2 infracţiuni) şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice. Potrivit sursei citate, Kiss şi Rus, alături de alte persoane, au conceput mecanisme prin care obţineau foloase necuvenite.

Astfel, în perioada octombrie 2003 – mai 2008, Kiss, alături de Bojtor Vilmos Laszlo, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo, Gheorghe Ioan Roatiş, Beneamin Rus şi Alexandru Mudura ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 de euro.

Procurorii DNA susţin că, în perioada octombrie 2003 – iunie 2004, Kiss, Bojtor, Miklossy Ferenc, Miklossy Ferenc Laszlo şi Roatiş, alături de Alexandru Mudura, au implicat societăţi comerciale înregistrate în România (Eco Bihor SRL Oradea, East Bau Construct SRL Oradea, Martex Trans SRL Oradea), Marea Britanie (Ariston Distribution Corporation LTD Londra) şi Ungaria (Keviep Kft Debrecen) într-un mecanism prin intermediul căruia a fost disimulată plata sumei de 300.000 de euro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *