Romania Curată

Deputații au respins reexaminarea Legii de eliminare a 102 taxe

Camera Deputaților a respins, miercuri, cu 174 de voturi pentru, 85 contra și o abținere reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, potrivit Agerpres. Anterior, în Comisia de buget a Camerei Deputaților a fost adoptat un amendament potrivit căruia legea va intra în vigoare la data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a solicitat în plen eliminarea taxei radio-tv din această lege. „Funcționarea acestor două instituții reprezintă un semnal de vitalitate democratică pe care România trebuie să-l dea”, a afirmat Turcan. Ea a susținut că formula votată de Comisia de buget „lasă un gust amar și o pată neagră pe destinul a două instituții fundamentale pentru democrația din România — radioul public și televiziunea publică”.

La rândul său, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că este necesară o discuție foarte serioasă pe acest subiect, deoarece televiziunea și radioul publice nu pot fi lăsate „în nesiguranță”. El a adăugat că anul următor, după controlul Curții de Conturi, vor fi puse în discuție salarizările de la cele două instituții publice. „Ne vom trezi că am creat haos în cele două societăți”, a adăugat deputatul UDMR, cerând retrimiterea la comisia de cultură a reexaminării solicitate de președinte.

Deputatul PMP Robert Turcescu a susținut că ar trebui creată o comisie sau un grup de lucru pentru analizarea modului în care sunt cheltuiți banii la TVR. Miron Ignat, de la grupului minorităților naționale , a spus că eliminarea celor 102 taxe este în avantajul populației României, iar Remus Borza (ALDE) a anunțat că grupul său va vota împotriva cererii de reexaminare. Deputatul USR Cosette Chichirău a propus discutarea acestor taxe în același timp cu bugetul, iar Lia Olguța Vasilescu (PSD) spus că această taxă duce la aberații.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *