Romania Curată

Demnitarii, în frunte cu Ponta, își fac concediile cu salariile mărite. Nu și restul bugetarilor. Ce a ”uitat” premierul înainte să plece în concediu

La întoarcerea din Turcia, dar și la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta a anunțat că ”va lua o decizie politică” în privința creșterii salariilor demnitarilor (cu mai mult decât dublu). Ședința Guvernului a trecut însă și majorarea salariilor demnitarilor nu s-a discutat. Conform Mediafax, surse din Ministerul Finanțelor au confirmat că sumele necesare aplicării acestor majorări de salarii au fost incluse în buget cu ocazia rectificării bugetare.

Majorarea a fost decisă prin Ordonanță de Urgență de Gabriel Oprea în perioada în care a asigurat interimar funcția de premier. La întoarcerea din Turcia, la începutul lunii iulie, Ponta scria pe pagina lui de Facebook: ”Ordonanţa cu salariile demnitarilor – eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absenţa mea. Dar revin la decizia mea şi miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii.

La sfârșitul săptămânii trecute, premierul a reluat promisiunea, în cadrul unei emisiuni televizate. ”Eu cred că şi demnitarii trebuie să fie plătiţi mai bine şi trebuie să aibă cel mai mare salariu, dar eu cred că e oportun ca această mărire de salariu să meargă în acelaşi timp arătând pentru toată lumea o perspectivă”, a afirmat premierul.

Cu toate acestea, Guvernul nu a modificat nimic în ședința de marți. Premierul Victor Ponta a plecat din nou, în Turcia, pentru o nouă operație, după care a anunțat că va merge în concediu. Un concediu cu salariu majorat. Pentru el și ceilalți demnitari. Nu și pentru restul salariaților.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Demnitarii, în frunte cu Ponta, își fac concediile cu salariile mărite. Nu și restul bugetarilor. Ce a ”uitat” premierul înainte să plece în concediu

 1. Catalin

  Da, sa marim salariile bugetarilor ca sa aiba si ei sarmanii mai multa liniste atunci cand isi verifica feisbucul :) . Sa facem totul pentru ca Romania sa devina un stat si mai neperformant.

  Reply
 2. bogdan

  Sa dam totusi Cezarului ce-i al lui, adica marea speranta Klaus Iohannis care e vioara principala in triplarea propriului salariu! Si pe urma facem ca spray-ul ca se dau spagi in sistemul sanitar si invatamint unde salariile sint pe post de hirtie igienica.
  E bine totusi ca ciorovaiala teatrala pe noul cod fiscal mascheaza de fapt cresterea taxelor pe case, terenuri si masini la intreaga populatie si marirea impozitelor pentru micii intreprinzatori. Marim profiturile la corporatii si furam bani de la populatie, adevarati haiduci tovarasii conducatori ai Romaniei.
  Cita spaga de la multinationale si-or fi luat parlamentarii si guvernantii pentru implementarea noului cod fiscal?!

  Reply
 3. sevar

  Ce comod să uiți tocmai ce îți convine! Salariile demnitarior ar trebui stabilite de o comisie formată din reprezentanții societății civile. Unde s-a mai pomenit ca salariatul să-și fixele el însuși salariul?! Unde este demnitatea? Este numai cu numele!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *