Romania Curată

De la acte caritabile în domeniul sănătății la un post în Guvern. Cine este viitorul ministru al Sănătății

Propunerea premierului Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Sănătății este Vlad Voiculescu, fondatorul așa-numitei ”rețele a citostaticelor” și vicepreședintele organizației europene de pacienți ”European Cancer Patient Coalition.”

Vlad Voiculescu a lucrat timp de 10 ani într-o bancă la Viena, dar s-a implicat activ în mai multe acțiuni caritabile în domeniul sănătății. În 2008, a inițiat așa-numita „rețea a citostaticelor”, un grup format din sute de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostatice ce lipseau bolnavilor de cancer. ”Rețeaua citostaticelor” a fost foarte mediatizată în perioada respectivă și a dus chiar la schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.

În 2014, Vlad Voiculescu a organizat MagicCamp, o tabără pentru copiii bolnavi de cancer.

Anul acesta, Vlad Voiculescu a revenit în România și ocupă funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu.

Reamintim că portofoliul Sănătății este ocupat acum, interimar, de premier, după ce Patriciu Achimaș-Cadariu a demisionat în urma scandalului dezinfectanților diluați furnizați spitalelor din România de compania Hexi Pharma.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *