Romania Curată

Video.”De ce votez? Votez ca să nu emigrez”. Campanie care îndeamnă românii să iasă la vot pe 11 decembrie

Asociația Step Ahead îi îndeamnă pe români să meargă la vot pe 11 decembrie prin intermediul unei campanii numite: ”De ce să votez? Votez ca să nu emigrez”.

”Când fiecare dintre noi îşi pune aceste întrebări, chestiunea votului pare undeva departe în sfera preocupărilor noastre. Cu toate acestea, în fiecare an, când românii sunt chemaţi la vot, dezbaterile, argumentele, emoţiile, raţiunea nu mai merg spre întrebarea CU CINE VOTEZ? ci, DE CE SĂ VOTEZ?

În România ultimilor ani, votul este mai degrabă tăcere, abţinere, resemnare. Am renunţat parcă să mai avem opinii, exprimate prin vot, prin acţiune. Le exprimăm oriunde altundeva, dar nu la urne! Pentru că am încetat să căutăm răspunsul la întrebarea DE CE SĂ VOTEZ?

 

Am încetat pentru că suntem dezamăgiţi, pentru că nu vedem opţiunile, pentru că nu mai credem în clasa politică, pentru că ne doare sau pentru că nu ne mai interesează, am încetat pentru că indiferent dacă locuim în oraşe mari sau la sate, dacă suntem absolvenţi de facultăţi sau doar de câteva clase, dacă suntem tineri sau seniori, dacă muncim sau suntem pensionari, dacă avem propriile afaceri sau suntem liber profesionişti, dacă locuim în ţară sau în afara ei, am încetat să credem că în România poate fi bine!

Noi, ca încă mulţi alţi români, ne punem acum întrebarea DE CE SĂ VOTĂM PE 11 DECEMBRIE?Indiferent de motive, indiferent de partide sau de oameni politici, răspunsul este unul personal, ca şi votul. Și am adunat aici multe răspunsuri și vom continua să le adunăm pentru că VOTĂM CA SĂ NU EMIGRĂM!”, este mesajul de pe site-ul decesavotez.ro.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Video.”De ce votez? Votez ca să nu emigrez”. Campanie care îndeamnă românii să iasă la vot pe 11 decembrie

 1. ??????

  Voi stiti cumva daca in SUA partidele politice sunt finantate cu bani de la buget ?
  Ati observat ca legea finantarii politice da mai multi bani partidelor care strang mai multe voturi si nu ofera nimic votantilor ?
  Vi se pare firesc ca „bogatii” parlamentului la nivel de partide politice sa primeasca mai multi bani de la partidele politice, iar cei mai „saraci” in voturi din parlament sa primeasca si bani mai putini pentru activitatea partidelor politice ?
  Nu percepeti banii dati pentru voturi ca „mita electorala” , obiectivul partidulor devenind sa adune voturi si nu vreun obiectiv politic ?

  Reply
 2. ??????

  Cum comentati faptul ca partidele politice isi asigura prin lege „indestularea functionala” dupa care , daca mai au chef se mai gandesc si la vreun proiect pentru alegatorii care le dau si voturi si bani prin impozite si taxe ?

  Reply
 3. ??????

  Considerati totusi ca este firesc ca la alegerile parlamentare sa participe cat mai putini votanti pentru ca partidele politice sa nu reuseasca sa obtina prea multi bani in functie de numarul de voturi adunate de la alegatori ?

  Reply
 4. ??????

  Considerati finantarea partidelor politice , de la bugetul public, in functie de numarul de voturi obtinute, constitutionala ?
  Considerati ca o astfel de finantare asigura o reprezentare echitanila a alegatorilor ?
  Pai impart partidele politice sumele obtinute din finantare cu votantii ?
  Este cumva vreun principiu ca votul se plateste in mod egal, la vot egal fiind plata egala , indiferent de „priceperea” alegatorului sau a celui votat ?

  Reply
 5. ??????

  Considerati ca dupa plata de la buget a banilor acordagi partidelor pentru voturile obtinute, votantii ar trebui sa mearga la partide sa solicite banii pentru voturile acordate ?

  Reply
 6. ??????

  Deci, dupa cum puteti constata, legiuitorul a stabilit ca votul este o „marfa” pentru care cel ce o „aduna” primeste bani care sa ii asigure activitatea , de „strangere” de voturi ? Considerati firesc totusi ca acela care are votul sa il dea in mod gratuit daca legiuitorul considera ca votul ar fi o „marfa” ?

  Reply
 7. ??????

  Deci, dupa cum puteti constata, legiuitorul a stabilit ca votul este o „marfa” pentru care cel ce o „aduna” primeste bani care sa ii asigure activitatea , de „strangere” de voturi ? Considerati firesc totusi ca acela care are votul sa il dea in mod „gratuit” daca legiuitorul considera ca votul ar fi o „marfa” ?
  Deci, ajungeti totusi la concluzia ca „angajamentul politic” ar trebui in mod firesc sa fie o certitudine pentru ca votantul sa nu dea votul in mod „gratuit” ?
  Ati remarcat totusi la ce valoare „apreciaza” „legiuitorul” votul ?

  Reply
 8. ??????

  Si care considerati ca ar fi componentele ralatiei dintre vot si suveranitate ?
  De ce coniderati ca isi propune legiuitorul sa adune „suveranitate gratis” de la votanti pe durata unui mandat ?

  Reply
 9. M.

  Dacă nu votăm, suntem mai rău ca ăia care se duc la vot și nu știu că votează !!! De fapt, nici ei nu votează. Pentru politicieni nu există vot nul: doar voturi pentru (unde intră și ne-mersul la votare, fiindcă e tot vot nederanjant) și voturi împotrivă.
  Votul e un gest, pe când nemulțumirea e o stare, iar criticile sunt vorbe.

  Reply
 10. Alex

  Enigmele lui Calin
  1. – Revolutia din 1989 l-a prins, alaturi de bunul sau prieten Patriciu, pe aeroportul din Sofia. Se intorceau dintr-o calatorie in tari din Orientul Mijlociu cand s-a inchis spatiul aerian al Romaniei. Surpriza este ca de la aeroport au fost luati de masina ambasadorului URSS la Sofia !
  2. – Alaturi de Patriciu a rupt PNL infiintand PNL-AT ce se opunea apartenentei PNL in CDR. De mentionat ca in 1996, cand era evident ca CDR va castiga alegerile, au fost infiintate la ordin mai multe partide mici cu rolul de a rupe din voturile conventiei si de a impiedica CDR sa obtina un scor prea mare. Printre ele PAC, PNL-AT, PNT, PNC (cu semn electoral crucea – ce blasfemie). Surpriza a fost ca la formarea guvernului CDR-PD pe postul de ministru al economiei a aparut Calin ce avea misiunea sa-i dea Petromidia lui Patriciu.
  3. – In 2004 dupa ce s-a facut rocada Basescu-Stolojan la presedintie, respectiv prim-ministru ( rocada necesara pentru ca toate sondajele aratau ca Stolojan nu avea nici o sansa sa-l invinga pe Nastase ) surpriza continua si Calin ajunge prim-ministru si preia si presedentia PNL ! Misiunea lui era sa acopere urmele lui Patriciu ( a se vedea episodul cu biletelul roz trimis lui Basescu ). Iar guvernarea a facut-o de fapt cu sprijinul PSD.
  4. – In 2016 PSD are nevoie sa rupa voturi de la electoratul de dreapta si ii infiinteaza partid lui Calin. La Neamt un deputat PNL, seful liberalilor cand Calin era prim-ministru, il suna si spune ca vrea sa vina alaturi de el in ALDE iar Calin ii promite postul de vicepresedinte judetean. Surpriza, deputatul nu este primit in ALDE de presedintele filialei judetene, un fost membru PSD la hanul caruia se fac jocurile in PSD si care inainte de ’89 a fost instructor la CC al UTC ! Si la Bacau un primar PSD din zona petroliera a primit ordin si a trecut cu toti consilierii intai la PC iar apoi la ALDE. Aceeasi oameni au candidat ( si au fost alesi !!!) pe aceleasi functii in trei mandate consecutive la trei partide diferite, dar daca asta a fost ordinul ce sa faca si ei ? Asa ca ce sa faca si bietul Calin joaca si el cum i se canta !
  5. -Dupa decesul lui Patriciu (mort din aceleasi motive ca alte personaje importante printre care Radu Timofte si Culita Tarata) familia nu a mostenit decat un miliard din cele doua cu cat vanduse Rompetrolul. Ghici in contul cui si in ce paradis fiscal se ascunde celalalt miliard ? Acum stiti si de ce se lupta Calin din rasputeri cu justitia asta care se ia de politicieni pe cand ei nu trebuie sa raspunda decat politic in fata electoratului care i-a ales !

  Reply
 11. marius

  Ilogica campania! Repetam o prostie electorala la nesfarsit.
  Atunci cand boicotul a devenit majoritar conducerea societatii este disfunctionala sau este indreptata impotriva societatii, asa cum este cazul de fata iar revoltele sociale sau prabusirea sistemului social sunt doar o problema de timp.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *