Așa amețeală s-a produs în Guvern cu ordonanța disponibilizărilor din companiile de stat încât greu a mai înțeles cineva dacă era vorba de un caft între Ponta și Varujan Vosganian și, dacă da, mai ales de ce? Nu-i vorba, domnul Vosganian a fost nemulțumit din start de înființarea unui post de ministru delegat pentru Energie, în fapt același tertip prin care PSD-ul l-a lăsat și pe ministrul Economiei fără marile companii energetice, și pe ministrul Transporturilor fără Compania de Autostrăzi, și pe ministru de Finanțe fără Buget.
Nu știu dacă între Ponta și Vosganian există o lipsă de chimie la nivel personal dar devine din ce în ce mai clar faptul că, prin ordonanța respectivă, Vosganian voia, sub pretextul restructurării companiilor de stat, să-și întoarcă înapoi ce i s-a luat. Ca din întâmplare, în timp ce Ponta și Vosganian se înghionteau prin comunicate de presă, Constantin Niță, ministrul pesedist al energiei, declara public necesitatea spargerii Hidroelectrica în vederea formării unor companii energetice puternice. Original ca întotdeauna, domnul Niță reia de fapt un proiect vechi de pe vremea PDL-ului, dar care nu era nici măcar al PDL-ului ci al unor misterioși băieți deștepți, cam tot ăia pe care guvernul Ponta se laudă că i-a băgat în cofă la Hidroelectrica.
Mă mai urmăriți sau v-am pierdut în detalii? Să recapitulăm! În timp ce Niță vrea să reorganizeze companiile de stat din energie, Varujan Vosganian vrea și el același lucru dar nu este lăsat de Victor Ponta, șeful pe linie de partid al lui Niță și pe linie de guvern al domnului Vosganian.
De principiu și unii și ceilalți par a dori același lucru, cu mențiunea că fiecare dintre ei vrea să stea la masă și să negocieze niște miliarde cu cei care vând în final energia în România, cei cărora nu le spunem niciodată numele dar asta pentru că îi considerăm mai deștepți decât statul prost. Întrebarea de acum nu mai este dacă aceștia vor reveni ci dacă își vor renegocia contractele cu cei de la PSD sau cu cei de la PNL
Exista vreun ministru in acest guvern care sa actioneze, cu orice pret, pentru binele tarii?
Se iau oare, de catre acest guvern, numai acele decizii care sa avantajeze exploatarea resurselor naturale doar in interesul national?
Este constient primul-ministru ca populatia asteapta ca prin tineretea sa, energia, dar mai ales cinstea si dorinta de a ridica tara la un nivel care sa le aduca un nivel de trai comparabil cu al celor multi din UE ?
Domnule Prim-ministru, daca vreai sa ramai in istorie cel mai bine ar fi sa elimini de tot frauda politicienilor. Te-am considera eroul nostru